Foto: garanco
Už v úvode Vás chcem upozorniť, že tieto chutné, rýchle, šťavnaté rožky nepiekol, možno ani nemal obľúbené maďarský revolucionár L. Kossuth, ale že Zobraziť celý popisUž v úvode Vás chcem upozorniť, že tieto chutné, rýchle, šťavnaté rožky nepiekol, možno ani nemal obľúbené maďarský revolucionár L. Kossuth, ale že pochádzajú z rodinného archívu - z písanky mojej mamy.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plech (vymastíme a vysypeme ho, alebo ho vyložíme papierom na pečenie). Posekáme orechy a zmiešame s cukrom ( kryšt.+ van.). Zapneme rúru na 180 st. Do jednej nádoby dáme cukor, maslo a žĺtka, do druhej bielka.
-
2
Vyšľaháme maslo, cukor a žĺtka do peny, potom pomaly prilievame mlieko (masa sa trochu odrazí - ale to nie je zlé).
-
3
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho vmiešame k žĺtkovej mase, striedame sneh a múku s kypriacim práškom. Hmotu narovnáme na plech, posypeme pripravenou orechovou zmesou a dáme piecť asi na 25 minút.
-
4
Upečený koláč krájame okrúhlou formičkou (vykrajovačkou na keksy), a to tak, že najprv vyrežeme kruh...
-
5
... a potom vykrajujeme rožteky. Tento koláč je ľahký na prípravu a za hodinu od začatia príprav ho môžte podávať!
@tetriss , aj moja mama tak vykrajovala deň a noc, tiež s citrónovou polevou(...v podstate aj recept je skoro rovnaký...)