Restované kuracie pečienky s jablkom
Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kuracie pečienky, orestujeme.
- 2
Potom pridáme na pásiky nakrájané jablko. Osolíme, okoreníme, pridáme víno, majorán. Chvíľku povaríme. Servírujeme so zemiakovým pyré.
- 3
Zemiakové pyré: Uvaríme zemiaky, precedíme, pridáme soľ, mlieko, maslo a vyšľaháme na kašu. Pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
velmi chutna je aj kombinacia jablko + bravcove maso.
vyklepane platky kare ci krkovice osolime, okorenim podla chuti a udusime klasicky (bez cibule!) do takmer makka. potom ich vyberieme, do vypeku so zvyskom stavy dame kusok masla a jablka nakrajane na nie velmi tenke platky. zamiesame, pridame maso a nechame dusit este zo 10 minut. obcas pomiesame, aby sa jablka trochu "rozbili". nakoniec osolime a okorenime mletym bielym korenim. moze byt kludne aj cierne ale potom su jablka bodkovane. :-) velmi sa k tomu hodi ryza, kto ma guraz, spravi ryzu s hrozienkami.