Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Kuracie stehná plnené špenátom a rukolou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
200 g
2 strúčiky
50 g
30 g
0,5 l
400 g
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostíme, mierne naklepeme a osolíme, okoreníme. Špenát a rukolu restujeme na masle s cesnakom a položíme na mäso.

  2. 2

    Zrolujeme a opečieme z každej strany na oleji. Vlašské orechy osmažíme na masle, zalejeme smotanou a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Mäso pred prípravou nakrájame na kolieska a podávame na cestovinách tagliatelle, zdobíme rukolou, bazalkou a vlašskými orechami.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Šikovné je použiť hotové vykostené stehná. Dávajte však pozor, aby ste plnku dobre zabalili a počas varenia vám nevytekala. Hrubšie časti mäsa naklepte cez fóliu.

Diskusia k receptu

huck
Velmi sa mi pozdava tento r recept - mnjam! Ale nozaj neviem vykostit kuracie stehna , tak aby som ich mohla pekne naklepat , urobit z nich rezen, naplnit a zarolovat. Škoda , že nie je priloženy fotopostup :-(
moli
Mňami, takéto môžem aj každý deň, zdravo a chutne :o)))
zela
Nedokážem vykostiť stehná,ale si myslím,že by mohli byť použité kuracie prsia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia