Foto: jessinka
Snažila som sa napodobniť guličky, ktoré som mala veľmi rada, no bohužiaľ nás výrobcovia sklamali. Tento recept som skúsila nedávno, boli výborné, bez koniny Zobraziť celý popisSnažila som sa napodobniť guličky, ktoré som mala veľmi rada, no bohužiaľ nás výrobcovia sklamali. Tento recept som skúsila nedávno, boli výborné, bez koniny :))), len sa po nich zaprášilo.
porcií
Postup
-
1
Guličky
Základom je kvalitne namleté hovädzie mäso, nie zmes bravčového/hovädzieho. Do mäsa pridáme za hrsť nasekaných byliniek, ak nemáme čerstvé môžeme dať aj sušené. (majoránka, tymián, kôpor, oregano ... ). Pridáme vajíčko, mlieko a strúhanku. Dochutíme soľou a čiernym korením. Tvarujeme guličky, ktoré pomaly, na miernom ohni vyprážame na masle. Áno na masle :). Potom majú tú špecifickú chuť. Ak ich chceme mať diétnejšie, môžeme ich dať na papier na pečenie/alobal a piecť v rúre pokiaľ nebudú pekné hnedé. -
2
Omáčka
Na roztopené maslo dáme hladkú múku. Za stáleho miešania prilejeme smotanu aj vývar. Nakoniec pridáme sójovú omáčku, trošku bieleho korenia, trošičku cukru. Je supééér!- 3
Ako prílohu som robila opekané zemiaky. Za surova som ich nakrájala a opiekla na masle, ktoré ostalo po guličkách. Môže byť aj zemiaková kaša, hranolky, podľa chuti.
- 3
@afataga máš pravdu, bez E-čok je vždy všetko lepšie :)