Foto: elekra
V rámci očistnej 28 dňovej kúry je viackrát predpísaný cviklový šalát. Prvé dni som ho robila podľa receptu uvedeného autorkou diéty, ale po 6 Zobraziť celý popisV rámci očistnej 28 dňovej kúry je viackrát predpísaný cviklový šalát. Prvé dni som ho robila podľa receptu uvedeného autorkou diéty, ale po 6 -7 raze sa mi už len pomyslenie na cviklový šalát nepáčilo. Nie ešte ho aj jesť. A tak som si predpísané jedlo cviklový šalát s tuniakom z konzervy zmenila podľa svojej chuti.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniakový stejk umyjem a osuším papierovým obrúskom. Na panvicu dám olivový olej a naň nachystaného tuniaka, osolím hrubozrnnou soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
-
2
Nechám prepiecť asi do polovice. Trvá to cca 6-7 minút.
-
3
Medzi tým si očistím uvarenú cviklu a nakrájam ju na 0,5 cm kolieska.
-
4
Ochutím ich grilovacím korením.
-
5
Je čas obrátiť tuniaka, aby sa opiekol aj z druhej strany. Tu už stačí 3-4 minúty a tuniakový stejk je hotový.
-
6
Hotového tuniaka preložím na zohriaty tanier a na výpeku prehrejem nachystané kolieska predvarenej cvikly. Stačí 2-3 minútky,
-
7
obrátim a opečiem aj z druhej strany, pridám pár zrniečok soli a čerstvo namleté čierne korenie.
-
8
Zohriatu cviklu ozdobím jarnou cibuľkou a tuniaka pokvapkám citrónovou šťavou (nie je vidieť).
-
9
Manželova porcia bola so zemiakmi ochutenými opraženou cibuľkou a schwarzwaldskou šunkou. Aby mu nebolo ľúto mal aj klasický cviklový šalátik.
Ja som s 28-dňovou zhodila 4 kilá a aj po lete na chalupe a grilovačkách mám stále o 4 kilá menej ako predtým. Som spokojná.