Foto: sonijamt
Knedlíky sa podávajú k divine, ku kapuste...
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme 1 zemiak-v šupke.Rožky nakrájame na drobné kocky
-
2
Zalejeme ich horúcim mliekom a necháme odležať 15 minút
-
3
Slaninku nakrájame nadrobno, môže byť oravská alebo obyčajná
-
4
Cibuľku pokrájame na drobné kocky a osmažíme spolu so slaninkou
-
5
Do rožkov pridáme usmaženú cibuľku, soľ, vegetu, detskú krupicu, olej, PDP, vajíčka, múku
- 6
Pridáme postrúhaný zemiak, petržlen ( priznám sa, ja som naň zabudla )
- 7
Vytvoríme si masu, z ktorej tvarujeme guľky
- 8
Dáme si do hrnca zovrieť vodu, osolíme, pohádžeme do nej knedlíky a varíme 20 min. Podávame k divine, k mäsku s kapustou...
- 6
Diskusia k receptu