
Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Prírodné bravčové stehno s kalerábovou kapustou a zemiakovými knedľami
Kýtu si mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutila, osolíme, opepříme, ...

Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Eszterházy hovädzie z tlakového hrnca
Už dávno som ho mala v pláne. Prešla som si niekoľko receptov, kým som sa...

Zuzine langoše bez vajec
Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo...

Bravčové plátky na hubách
Jedlá s hubami patrili v našej domácnosti odjakživa k tým najžiadanejším....

Kysnuté rožky z kyslej smotany plnené syrom
Výborné, jednoduché, vhodné deťom do školy, na raňajky, desiatu olovrant alebo na cesty....

Slepačia polievka s pečeňovými haluškami
Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do...

Kuracia živánska
Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a pritom chutný recept, ktorý zvládnu určite všetci. Aj manželia ktorí...

Vajíčková nátierka do prírody
Je to nátierka na ťažké ráno po prebdenej noci. Napríklad po nočnej, alebo ak chcete...

Raňajkový müsli koláčik s jogurtovou polevou
Dnes som troška experimentovala s ovsenými vločkami a študovala na nete čo sa dá s nimi robiť...

Závin z lístkového cesta, plnený cuketou, šunkou a syrom
Jednoduchý cuketový závin so šunkou a syrom. Veľmi chutná rýchla večera alebo ľahší obed.

Lievance - dolky
Kysnuté dolky som robila prvý krát, pôvodný recept je od " matavarecha ", ja som...

Pikantné rybacie fašírky
Nikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som...

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...

Cícerová nátierka zo Stredomoria (vegan)
Ďalšia inšpirácia na vianočné pohostenie...

Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Orechová bábovka
Vyzkoušela jsem víc receptú na bábovky, ale vždy jsem se vrátila k tomuto, který je...

Carrot cake s mascarpone
Mrkva obsahuje betakaroten, je to jeden z antioxidantov, ktorý pomáha pri opalovaní čo tak si...

Tvarohová torta
Nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a cukor dobre pomiešame s tvarohom a dáme do chladničky...

Slávnostné morčacie závitky
Môj prasynovec mal narodeniny a ja som potrebovala vymyslieť slávnostné jedlo, ktoré by chutilo rovnako deťom,...

Slaný cuketový koláč
Kto nevie, čo chutné vyčarovať z cukety, nech skúsi tento výborný slaný koláč. Je v ňom nielen táto zelenina, ale aj mrkva a poriadna porcia syra....