Žabky
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
2 ks
20 dkg
20 dkg
1 PL
2 čl
Plnka:
200 ml
120 g
2 PL
2
130 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov si vyšlahame sneh,pridame cukor,orechy,ocot a kakao.Znovu vymiešame a na papier kladieme lyžičkou kopky.Sušíme v rure na 130 st asi 10-15 min. PLNKA: 100 m l mlieka dame zohriat s cukrom,v druhej polovici rozmiešame muku so žltkami.Spojíme a uvaríme husty krem.Zmaknute maslo vymiešame s kakaom (podla chuti) a pridame vychladnuty krem.Dobre premiešame aby sa to spojilo.Na usušene cesto davame male kopky plnky a namačame do čokoladovej polevy.

  2. 2

    Z tejto davky by vam mali vyjst dve taketo tacky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia