Foto: matus113
Vynikajúci ľahký koláčik
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Oddelíme si 6 žĺtkov od bielkov. 120 g práškového cukru pridáme do žĺtkov a rozmixujeme. Pridáme 100 ml oleja, 100 ml studeného mlieka, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžičky obyčajného kakaa a 120 g polohrubej múky. Spolu rozšľaháme.
- 2
Keď je cesto vymiešané vylejeme ho na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť na 20 minút. Ďalej si pripravíme 6-7 jabĺk, ktoré si ošúpeme a postrúhame.
- 3
Zo zvyšných 6 bielkov vyšľaháme sneh. Do postrúhaných jabĺk dáme sneh a pridáme 1 vanilkový cukor. Premiešame.
- 4
Po 20 minútach je cesto napoly upečené a naň vylejeme pripravenú zmes. Rozotrieme po celej ploche a dáme ešte do rúry na 15 minút. Upečený koláč polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu