Svieži jablkový koláč Prskalio

matus113 - fotkamatus113, 20. decembra 2009
Svieži jablkový koláč Prskalio
Foto: matus113

Vynikajúci ľahký koláčik

4-5
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 170  °C

Suroviny

6 ks
120 g
100 ml
100 ml
1/2 vrecko
2 KL
120 g
1 ks
6-7 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme si 6 žĺtkov od bielkov. 120 g práškového cukru pridáme do žĺtkov a rozmixujeme. Pridáme 100 ml oleja, 100 ml studeného mlieka, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžičky obyčajného kakaa a 120 g polohrubej múky. Spolu rozšľaháme.

  2. 2

    Keď je cesto vymiešané vylejeme ho na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť na 20 minút. Ďalej si pripravíme 6-7 jabĺk, ktoré si ošúpeme a postrúhame.

  3. 3

    Zo zvyšných 6 bielkov vyšľaháme sneh. Do postrúhaných jabĺk dáme sneh a pridáme 1 vanilkový cukor. Premiešame.

  4. 4

    Po 20 minútach je cesto napoly upečené a naň vylejeme pripravenú zmes. Rozotrieme po celej ploche a dáme ešte do rúry na 15 minút. Upečený koláč polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

Vymazať
evia
Recept je výborný, koláčik šťavnatý. Iba som bola trochu lakomá a nechcela som dávať do snehu drahé čerstvé jablká, tak som použila nastrúhané sterilizované, ale i tak bol koláčik výborný a všetci sme si pochutili. Dávam si ho do svojej KK.
Vymazať
bibicka
Koláčik je naozaj super, robila som ho už druhý krát. Dala som viac jabĺk. Doporučujem, je naozaj šťavnatý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia