Foto: ailuj82
Cesto je viac-menej od @sovka62 http://varecha.pravda.sk/recepty/trdelnik-skoro-uplne- skalicky/30299-recept.html
porcií
na 175 °C
Postup
-
1
Do pekárničky nalejeme vlažné mlieko, pridáme rozmrvené droždie a cukor. Keď začnú kvasnice vychádzať nad hladinu, pridáme múku, 1 celé vajce a 2 žĺtka, maslo, soľ, muškátový orech, citrónovú kôru a rum. Zapneme program miesenie. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku. V pekárničke necháme aj vykysnúť.
-
2
Cesto rozvaľkáme na tenko na doske posypanej múkou a nakrájame na pásiky hrubé asi 1,5 cm.
-
3
Rúrky na šamróny naolejujeme a cesto navinieme od tenšej strany k hrubšej. Snažíme sa cesto veľmi neťahať.
-
4
Navinuté cesto jemne gúľnutím pritlačíme.
-
5
Uložíme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť asi 15 min.
-
6
Z cesta nám zostali 2 bielka. Rozšľaháme si ich, ale nie na sneh, len aby sa neťahali.
-
7
Trdelníky potrieme bielkami a obalíme v nasekaných orechoch, alebo vo vanilkovom cukre, kryštálovom cukre zmiešanom so škoricou.... Uložíme späť na plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Z tejto dávky vyšli 2 plech.
-
8
Upečené ihneď stiahneme z rúrky a posypeme práškovým cukrom.
-
9
A môžeme ochutnať :)
@medulienka122 - už nie sú, to som piekla ešte minulý týždeň....
@micho - aký si rýchli :)