Vanilkové rožky
foodblog Medové motúzy, 18. decembra 2022
Foto: Jana Štrbková
Pre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla. No a nakoniec ich konce vždy Zobraziť celý popisPre mňa sú vanilkové rožky od mamičky vždy tie najlepšie. Ukrývajú v sebe pražené lieskovce a kopec masla. No a nakoniec ich konce vždy namáčame do horkej alebo mliečnej čokolády. Áno, sú úžasné!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
280 g |
|
60 g |
|
50 g (bez šupiek) |
|
30 g lúpané |
|
210 g |
|
Na obalenie: | |
2 bal. |
|
130 g |
|
Na polevu: | |
100 g (vysokopercentná) |
|
Postup
-
1
Lieskové orechy a mandle opražíme nasucho na panvici, asi 5 – 7 minút, miešame, aby sa nepripálili. Vychladnuté pomelieme.
- 2
TIP: Lieskové orechy do vanilkových rožtekov by mali byť bez šupky. Pozrite sa, ako jednoducho sa dajú ošúpať.
- 3
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladkú hmotu. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 20 minút do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C.
- 4
Na doske posypanej múkou vypracujeme z cesta dlhý valček. Postupne z neho odkrajujeme a rukami vyformujeme podkovičku alebo tvar rožteka. Ukladáme postupne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomáhajú aj silikónové formy, ktoré vám zaručia, že budete mať rožteky úplne rovnaké, ako z výrobne.
- 5
Pečieme asi 10 – 12 minút, dávame pozor, aby rožteky priveľmi nezhnedli.
- 6
Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- 7
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Končeky pocukrovaných rožtekov do nej namočíme a necháme na mriežke zaschnúť.
Tiež vanilkové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu