Foto: palokuchki
U nas je cas cucoriedok, tak momentalne peciem vsetko, kde ich mozem pouzit. Tento recept som nasla na internete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
160 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
300 g |
|
1 KL |
|
1/3 KL |
|
230 ml |
|
125 g |
|
cokoladova poleva: | |
150 ml |
|
6 PL |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Do misky som si odmerala maslo, cukor a vanilkovy extrakt.
-
2
Vsetko som spolu vymiesala do peny. K vymiesanemu maslu som pridala postruhanu citronovu koru a a za staleho miesania som pridala postupne vajicka.
-
3
Muku som premiesala s praskom do peciva a sodou bikarbonou. Takto pripravenu muku som s jogurtom pridala k vymiesanemu maslu a vareskou som vsetko premiesala. Nie dlho, len aby sa mi to spojilo.
-
4
Na koniec som do cesta primiesala cucoriedky.
-
5
Cesto som vyliala do vymastenej a kokosovou muckou vysypanej babovkovej formy.
-
6
Babovku som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Upecenu babovku som vyklopila na mriezku a nechala som ju vychladnut.
-
7
Pokym sa babovka chladila urobila som si cokoladovu polevu. Najprv som rozpustila med v teplej smotane. Potom som pridala mliecnu cokoladu a na miernom ohni som vsetko miesala, pokym sa cokolada nerozpustila.
-
8
Vychladnutu babovku som poliala schladenou cokoladovou polevou a vrch babovky som ozdobila cucoriedkami. Kto ma rad sladsie, moze si poliat aj jednotlive porcie cokoladovou polevou.
babovecka je krasna... nepochybujem ,ze aj chutna.... a tie cucoriedky ako z rozpravky ;-)