Foto: sladkacokolada
Zasneženú roládu môžme použiť ako vianočný zákusok.
na 230 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a došľaháme do hladka.
-
2
Pridáme po jednom žĺtka a vyšľaháme. Pridáme vodu a šťavu z kompótu.
-
3
Primiešame hladkú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme cesto, uhladíme a upečieme. Pripravíme si vlhkú utierku. Cesto vyklopíme na utirku, opatrne strhneme papier .
-
4
Stočíme do vlhkej utierky, necháme vychladnúť.
-
5
Pripravíme si plnku. Uvaríme puding, zabalíme do fólie a necháme vychladnúť.
-
6
Škrobovú múčku zmiešame so šťavou z kompótu, necháme prejsť varom. Vychladnutý puding aj šťavu z kompótu vyšľaháme s herou, pridáme vanilk. cukor. Natrieme na roládu, pridáme jahody.
-
7
Roládu zrolujeme , uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Pripravíme si čokotransfér, ktorý si zakúpime v cukrárskych potrebách. Vychladnutú roládu obalíme do zasneženého čokotransféru.
-
8
Vyšľaháme šľahačku, dozdobíme jednotlivé kúsky šľahačkou a jahodami.
Diskusia k receptu