Čínske ostro-sladké krídelká fotorecept

egreska - fotkaegreska, 23. novembra 2010 12:03
Ďalšie recepty »
Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept)Foto: egreska

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.Kto chce môže pridat ešte čili papričku.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na plech s papierom na pečenie.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dokonalá..

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist