Čínske ostro-sladké krídelká fotorecept

egreska - fotkaegreska, 23. novembra 2010
Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

500 g
Marinada:
2 PL, tekutý
2 PL
2 PL
2 stručky
2 PL
asi 1  cm
z 1/2 pomaranča
2 šalky
z 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.Kto chce môže pridat ešte čili papričku.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na plech s papierom na pečenie.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dokonalá..

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
@egre ška,môžem povedať,že krídelká milujeme na všetky spôsoby,varené pečené,vysmážané a keďže takúto marinádu som ešte nevyskúšala,tak sa teším.Odkladám do KK
Tvoj recept sto % bude zajtra na stole u nás , krídielka na aký koľvek spôsob aj z polievky , jasmínovú ryžu robievam , kupujem ju u Kórejčana na Vajnorskej pri Poluse. (KK)
super, toto ľúbim:)
Ale tie končeky milujem najviac - hlavne, keď sú chrumkavé a opečené:), zjem ich aj celé:)
Lucylee, aj v Bille majú ustr. omáčku. Aj by som ju kúpila, ale veľmi by som ju nevyužila a čo potom s ňou, najmä, keď je trochu drahšia. Krídelká mám rada, amrinády si vymýšľam, vždy inú. Len mi nie je jasné to strúhanie zázvoru, on je na tom igelite, či ako? Asi nie, veď by som strúhala aj igelit, či nie.....?
@egreska manzelova reakcia bola, ze toto su naj kridelka, ake kedy jedol. Ta marinada je fakt bombova. A nastruhana kora z pomaranca doda ryzi uplne novu dimenziu. Nevedela som sa jej dojest.

Pridaj komentár k receptu: