Čínske ostro-sladké krídelká fotorecept

egreska - fotkaegreska, 23. novembra 2010
Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

500 g
Marinada:
2 PL, tekutý
2 PL
2 PL
2 stručky
2 PL
asi 1  cm
z 1/2 pomaranča
2 šalky
z 1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.Kto chce môže pridat ešte čili papričku.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na plech s papierom na pečenie.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dokonalá..

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))

    Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

voz12
@egre ška,môžem povedať,že krídelká milujeme na všetky spôsoby,varené pečené,vysmážané a keďže takúto marinádu som ešte nevyskúšala,tak sa teším.Odkladám do KK
jerica
Tvoj recept sto % bude zajtra na stole u nás , krídielka na aký koľvek spôsob aj z polievky , jasmínovú ryžu robievam , kupujem ju u Kórejčana na Vajnorskej pri Poluse. (KK)
babulienka
Konce kridielokmozes pouzit do obycajnej zeleninovej poolievky je chutnejsia.
tinca
@egreska máš pravdu jasmínová ryža nemá chybu, veď je aj dosť drahá,pekný recept, ja krídelká aj o polnoci.
gittka
z kurata najlepší kúsok mäska,aj ked mäska je tam dost málo.ale tá chut bude určite stát za to!!!
ajan16
Najbližšie vyskúšam,vyzerá to super.Delikates recept.
sjuz
super, toto ľúbim:)
Ale tie končeky milujem najviac - hlavne, keď sú chrumkavé a opečené:), zjem ich aj celé:)
tatranka
Veľmi chutný a pekný recept.Takéto krídielka na ostro a s pikantnou chuťou tiež občas robievam.Je to pre nás pochúťka.
bazulienka
ja mam tiež najradšej tie končeky,keď sú prepečené.keď robím kurča,krídla sú moje.
egreska
dakujem..vidím, že krídelká su oblubene aj u vas :-)) @lucylee v kauflande ju bežne maju,neviem ako inde..
jarunka
Kridelka hocikedy.Velmi chutne masko a s jasmin. ryzou vynikajuce.
dorisa
Blahoželáááááááááááááám, už si vyhru.
evanaaa
Lucylee, aj v Bille majú ustr. omáčku. Aj by som ju kúpila, ale veľmi by som ju nevyužila a čo potom s ňou, najmä, keď je trochu drahšia. Krídelká mám rada, amrinády si vymýšľam, vždy inú. Len mi nie je jasné to strúhanie zázvoru, on je na tom igelite, či ako? Asi nie, veď by som strúhala aj igelit, či nie.....?
lucylee
@egreska manzelova reakcia bola, ze toto su naj kridelka, ake kedy jedol. Ta marinada je fakt bombova. A nastruhana kora z pomaranca doda ryzi uplne novu dimenziu. Nevedela som sa jej dojest.
egreska
fúúú,tolká chvála ...to hadam ani nerozchodím :-)) ale tešííím sa z toho veľmi :-)