Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky fotorecept
Foto: pusta
Toto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa zo syra feta a pečených červených paprík, sladkých i Zobraziť celý popisToto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa zo syra feta a pečených červených paprík, sladkých i ostrých, citrónovej šťavy, olivového oleja a hustého jogurtu. Najčastejšie sa podáva ako meze s olivami a rôznou zeleninou, s pita chlebom alebo sa len ako natiera na chlieb, je to vynikajúca chuťovka osviežujúcej pikantnej chuti, vhodná na pohostenie i na výborné raňajky, je známych viac variant s mnohými obmenami.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravila som kápiu a štipľavú čerstvú papričku,...
-
2
...vložila som obe papriky do trúby pod gril na 15 minút,...
-
3
...ked sa opiekli do čierna, vložila som ich ešte horúce do misy,...
-
4
...prikryla mikroténom a nechala som ich zapariť asi 15 minút.
-
5
Ošúpanú štipľavú papriku som dala aj so semienkami do cuttera.
-
6
Ošúpala som aj kápiu, odstránila som jadrovník a žilky, pokrájala na menšie kúsky,...
-
7
...pridala do cuttera,
-
8
...pridala som jogurt a citrónovú šťavu,...
-
9
...rozdrobenú fetu a olej,...
-
10
..zmes som rozkutrovala do hladka a nátierka bola hotová, odložila som ju vychladiť asi na 1 hodinu do chladničky, aby sa prepojili všetky chute.
-
11
Pripravenú nátierku som natrela na chlieb, podávala som na raňajky.
-
12
Pohľad zblízka. Ide o veľmi osviežujúcu nátierku príjemnej slano-sladko- kyslej chuti, nesolí sa, lebo feta je slaná dosť, podáva sa ako veľmi obľúbené meze s olivami, inou zeleninou a s pita chlebom, ako chuťovka, ako pohostenie, tiež na raňajky natreté na chlebe, má redšiu konzistenciu a preto sa používa často aj ako dip a na namáčanie rôznej zeleniny.
dakujem.
dakujem.
dakujem za pochvalu.
z pečených červených paprík + ostrej + citrónovej šťavy som ešte doteraz nerobila, a s fetou má určite ten správny šmrnc - je to čosi úplne iné a veľmi chutné, pikantné a osviežujúce - mňamka, ako si to ty nazvala :-).
dakujem ti za príma nápad a za pochvalu.
vážim si to od teba :-)
- dokonalé... ukladám
tie Pita chleby z linku sú úžasné, tá židovská šéfkuchárka z Budapešti fantasticky varí :-)
teraz som ich nerobila pre horúčavu u nás :-)
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
dakujem za uloženie do kk.
potešil si ma :-)
dakujem ti za skvelú správu.
dakujem za vyskúšanie, uloženie do kk a za 5*
to ja dakujem a srdečne zdravím.
však ju pridáš na budúce a bude to ešte lepšie.
verím, že aj tak bola fantastická. teší ma, že chutilo :-)
to ja dakujem tebe za úžasnú správu :-)
to ja dakujem tebe, že vyskúšaš aj ty a potom pekne poprosím o odozvu z tvojej strany :-)