Foto: palokuchki
Tento recept som nasla na internete. Zemlicky su vo vnutri jemne a zvonka maju chutnu korku.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ocistene zemiaky som uvarila. Vodu som zliala, nechala som si z nej 200ml.
-
2
Zemiaky som rozmixovala s vodou v ktorej sa varili.
-
3
Do rozmixovanych zemiakov som pridala jogurt a rozpustene maslo.
-
4
Z muky, soli, cukru, drozdia a rozmixovanych zemiakov som mixerom vymiesila jemne cesto, ktore som nechala hodinu kysnut.
-
5
Vykysnute cesto som rozdelila na dve polovicky. Kedze mam len jednu muffinovu formu tak tuto prvu polovicu budem piect v nej a tu druhu polovicku cesta budem piect vo forme na texan muffiny. Najprv som si cesto rozdelila na sest rovnakych kuskov.
-
6
Tie som potom este rozrezala na polovicky. Takze mam 12 kuskov do muffinovej formy.
-
7
Kazdy kusok som si potom rozrezala na tri casti.
-
8
Kusky cesta som premiesila do tvaru gulocky a do kazdej misky som dala tri kusky.
-
9
Cesto som nechala este asi pol hodiny kysnut.
-
10
Nakysnute zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Upecene zemle som ulozila na mriezku vychladnut.
-
11
Druhu polovicku cesta som pokrajala najprv na sest casti. Kazdy kusok som potom rozkrajala na tri casti a tie som potom ulozila podobne ako predtym do tej druhej formy. Misky na tejto forme su vacsie ako na klasickej forme na muffiny. Zemli z nej bolo menej, len 6, ale boli vacsie.
-
12
Aj tieto zemle som nechala este raz nakysnut a potom som ich upiekla vo vyhriatej rure 180C 35minut.
-
13
Male aj velke zemle po upeceni.
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-skvarkove-pagace-foto...
Ďakujem za recept. Pekný víkend prajem.