Foto: lunalu
Jednoduché a lahodné šišky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si kvások - zmiešame 100 ml vlažného mlieka, droždie a čajovú lyžičku kryštálového cukru - necháme vykysnúť cca 15 minút.
- 2
Do misky si dáme 1 celé vajíčko, 3 žĺtky, zvyšné mlieko, práškový cukor, soľ, premiešame, pridáme kvások, olej a nastrúhanú citrónovú kôru. Po premiešaní pridávame múku a vymiesime jemné cesto. Zakryjeme a necháme vykysnúť cca 40 min.
- 3
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Vykrojíme kolieska, na kolieska dáme Nutellu a druhým kolieskom cesta prekryjeme. Dôkladne cesto na krajoch spojíme, potom menším kolieskom vykrojíme šišku (tým sa Nutella vo vnútri dobre uzavrie).
- 4
Rozohrejeme si olej, šišky vložíme do oleja, osmažíme z oboch strán, posypeme cukrom a dobrú chuť ?
- 2
Diskusia k receptu