Nutellové šišky fotorecept

lunalu - bez fotkylunalu, 26. januára 2021
Nutellové šišky (fotorecept)
Foto: lunalu

Jednoduché a lahodné šišky.

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 ml
40 g
1 ks
3 ks
42 g čerstvé
3 PL
štipka
1 PL
1 ČL
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások - zmiešame 100 ml vlažného mlieka, droždie a čajovú lyžičku kryštálového cukru - necháme vykysnúť cca 15 minút.

  2. 2

    Do misky si dáme 1 celé vajíčko, 3 žĺtky, zvyšné mlieko, práškový cukor, soľ, premiešame, pridáme kvások, olej a nastrúhanú citrónovú kôru. Po premiešaní pridávame múku a vymiesime jemné cesto. Zakryjeme a necháme vykysnúť cca 40 min.

    Nutellové šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Vykrojíme kolieska, na kolieska dáme Nutellu a druhým kolieskom cesta prekryjeme. Dôkladne cesto na krajoch spojíme, potom menším kolieskom vykrojíme šišku (tým sa Nutella vo vnútri dobre uzavrie).

    Nutellové šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohrejeme si olej, šišky vložíme do oleja, osmažíme z oboch strán, posypeme cukrom a dobrú chuť 🙂

    Nutellové šišky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu