Kysnutý ovocný koláč
Kysnutý ovocný koláč

Kysnutý koláč s mrveničkou fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 7. júla 2019
Kysnutý koláč s mrveničkou (fotorecept)
Foto: js9mxd

Keď v záhrade rastie ovocie a neviete čo s ním. Celkom sa hodí lahodné osvieženie ku kávičke.

20
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
140 g mletý
1 ks
125 g
3/4 kocky
350 ml
1 štipka
700 g
1 PL strúhaná
Posýpka:
200 g
200 g
200 g
Plnka:
300 g
300 g
1 bal.
1 bal.
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do letného mlieka dáme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste podkysnúť. Maslo rozpustíme, pridáme vajce, cukor mletý, štipku soli, vajce a kôru z citróna. Všetko vložíme do pekárne necháme vymiešať a vykysnúť na program zdvihnuté lopatky.

  2. 2

    Počas kysnutia si pripravíme posýpku zmiešaním masla, cukru a múky. Necháme odstáť v chladničke. Marhule pokrájame na mesiačiky a ríbezle umyjeme, necháme odkvapkať.

    Kysnutý koláč s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cesto hotové, natiahneme ho na plech vystlaný papierom. Na cesto rozotrieme džem a poukladáme ovocie. Z chladničky vyberieme posýpku a nastrúhame ju na koláč.

    Kysnutý koláč s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút. Pred jedením posypeme práškovým cukrom.

    Kysnutý koláč s mrveničkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Mletý cukr, práškový cukr, moučkový cukr. Bývával rozdíl mezi mletým cukrem a cukrem moučkovým /vyšší level/. Později se to smrsklo v jedno - tedy v jednotný název: cukr moučkový. Postupem času jej začali obohacovat o protihrudkující látky, bo si lidé stěžovali, že tvrdne.
Pekne sa Ti vydaril!
Práve pred chvíľou som podobný (bez ríbezlí) vybrala z rúry, takéto ovocné koláče s posýpkou sú veľmi vďačné. Do hmoty na posýpku som pridala za hrsť mletých orechov, je to naozaj chutné - odporúčam...

Pridaj komentár k receptu: