Kysnutý koláč s mrveničkou fotorecept
Keď v záhrade rastie ovocie a neviete čo s ním. Celkom sa hodí lahodné osvieženie ku kávičke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 140 g mletý |
|
| 1 ks |
|
| 125 g |
|
| 3/4 kocky |
|
| 350 ml |
|
| 1 štipka |
|
| 700 g |
|
| 1 PL strúhaná |
|
| Posýpka: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| Plnka: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Do letného mlieka dáme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme na teplom mieste podkysnúť. Maslo rozpustíme, pridáme vajce, cukor mletý, štipku soli, vajce a kôru z citróna. Všetko vložíme do pekárne necháme vymiešať a vykysnúť na program zdvihnuté lopatky.
- 2
Počas kysnutia si pripravíme posýpku zmiešaním masla, cukru a múky. Necháme odstáť v chladničke. Marhule pokrájame na mesiačiky a ríbezle umyjeme, necháme odkvapkať.
- 3
Keď je cesto hotové, natiahneme ho na plech vystlaný papierom. Na cesto rozotrieme džem a poukladáme ovocie. Z chladničky vyberieme posýpku a nastrúhame ju na koláč.
- 4
Pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút. Pred jedením posypeme práškovým cukrom.
- 2









Práve pred chvíľou som podobný (bez ríbezlí) vybrala z rúry, takéto ovocné koláče s posýpkou sú veľmi vďačné. Do hmoty na posýpku som pridala za hrsť mletých orechov, je to naozaj chutné - odporúčam...