Sirup z čierneho ríbezlia

lekorica - fotkalekorica, 25. júla 2016
Sirup z čierneho ríbezlia
Foto: lekorica

Tento chutný recept na sirup mi dala moja mamka. Je naozaj výborný a v letných horúčavách osvieži.

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ks
200 ml
1 l
1 kg (alebo 600 g fruktózového cukru)
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ríbezle, ríbezľové lístky a vodu varíme 30 minút. Potom odstavíme a scedíme. Mám toho viacej, lebo som robila až z 5 dávok.

    Sirup z čierneho ríbezlia - obrázok 1
  2. 2

    Do šťavy pridáme cukor a necháme priviesť do varu. Takto varíme ešte 10 minút (sirup musí vrieť a netreba variť dlhšie, lebo vám veľmi zhustne). Odstavíme a nakoniec pridáme kyselinu citrónovú. Zamiešame a ešte horúce vlievame do fliaš. Najlepšie sú tieto z mlieka, lebo chytia viečko a sirup sa nekazí. Po otvorení sirup skladujem v chladničke, aby sa neprekysol.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
U vas dozrievajú a u nas uz zuzitkovane. Čierna ribezla je taky maly zázrak prírody. A ta voona. Vínko nerobíte?
takto sirup som nerobila,uložim si rcp a na budúci rok vyskúšam,lebo naše sú už pooberané.kk
No ja by som si ten sirup aj urobila/vyzerá pekne a iste aj tak chutí/, ale ja som prišla na záhradu pre čierne ríbezle po funuse. Ostali mi len čisté strapce a ríbezlí nikde. Sprvu som si myslela, že si pochutili na nich susedia /nechcelo sa mi veriť, že áno/, ale toť ŠKORCE mi pomohli pri zbere. Aby nebolo toho dosť, zaparkovali si hniezdo na strome. Ukladám si recept do KK a už až na budúci rok bude sirup. Pekný deň.
1x radost