Foto: olinecka
Jedlo,ktore mame radi všetci doma.
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarime zemiaky ,ktore nechame vychladnúť.Pripravime muku do ktorej pridame 3 pretlačene zemiaky pridame vajca soľ urobime cesto.
- 2
Urobime plnku bryndzu a zemiaky pretlačene zmiešame vidličkou spolu .Z cesta si poharom vykrojime kolieska,na ktore ukladame plnku.Cesto prehneme a vydličkou zľahka popritlačame.
- 3
Hotove pirohy uvarime vo vricej vode do ktorej sme pridali sol.Pirohy su uvarene keď vyplavaju navrch.Scedime a servirujeme na tanier poukladame dookola do stredu dame smotanu a polejeme opraženou slaninou (skvarkami).Dozdobime čerstvou ,alebo sušenou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj u nás osvedčená domáca klasika ( aj spomienka na moju mamu, ktorej nebolo nikdy zaťažko uvariť pirohy - no ja som občas lenivá).