Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou

olinecka - fotkaolinecka, Richnava, 5. marca 2014
Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou
Foto: olinecka

Jedlo,ktore mame radi všetci doma.

8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 - 5 ks
100 g
300 g alebo hrubá
200 g (sour cream)
2 ks
 podľa chuti
100 - 150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarime zemiaky ,ktore nechame vychladnúť.Pripravime muku do ktorej pridame 3 pretlačene zemiaky pridame vajca soľ urobime cesto.

  2. 2

    Urobime plnku bryndzu a zemiaky pretlačene zmiešame vidličkou spolu .Z cesta si poharom vykrojime kolieska,na ktore ukladame plnku.Cesto prehneme a vydličkou zľahka popritlačame.

  3. 3

    Hotove pirohy uvarime vo vricej vode do ktorej sme pridali sol.Pirohy su uvarene keď vyplavaju navrch.Scedime a servirujeme na tanier poukladame dookola do stredu dame smotanu a polejeme opraženou slaninou (skvarkami).Dozdobime čerstvou ,alebo sušenou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak tomu verím, že ich máte radi, chutné pirohy si navarila. a možno ich spravím aj dnes na obed.
ta porcia vyzera naozaj na zjedenie, poctiva chutna slovenska klasika