Parížske kocky fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 1. novembra 2011

Vždy som túžila vedieť urobiť parížsku šlahačku. Ale bolo mi ľúto dvoch šlahačiek a ľadových gastanov, ak by sa nepodarila. Takže som si dodala Zobraziť celý popisVždy som túžila vedieť urobiť parížsku šlahačku. Ale bolo mi ľúto dvoch šlahačiek a ľadových gastanov, ak by sa nepodarila. Takže som si dodala odvahu a tu je výsledok. A keďže mi to "sežrali" skôr ako som to stihla nakrájané odfotiť, tak je tu fotka aspoň takto z vrchu koláča.

30
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
220 g
440 g
1 bal
100 ml
200 ml, vlažné
2-3 PL
Parížska šľahačka:
2 kelímky
2 ks
Na ozdobu:
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme 2 kelímky šľahačky s dvoma baleniami ľadových gaštanov. Musí to vrieť!!! Najlepšie je to uvariť deň vopred a nechať v chladničke.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cesto. Vajcia vymiešame s cukrom do peny.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymiešaného cukru s vajcami pridávame postupne múku s kakom, olej a vlažné mlieko.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 170°C cca 30 minút.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým cesto vychladne vyšlaháme si parížsku šľahačku.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Natrieme na vychladnutý koláč a na vrch postrúhame jednu veľkú margotku. Radím použiť menší plech, ja som to robila na väčší a cesto mohlo byť vyššie a šlahačky viac na nakrájaných koláčikoch. Prajem dobrú chuť.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kiscsuki
čo by sa dalo dať namiesto ľadovych gaštanov nakoľko som v anglicku a tu take asi nedostanem:/
silvia68
@kiscsuki ked si dobre pamätám parížska šľahačka sa robí s pridaním kakaa, toto je asi vylepšená verzia, čiže čokoláda, nugát? vyskúšaj. Mne sa tento koláčik páči, vyskúšam s čokoládou do šľahačky, a margotka navrch , mňam to mi budú kradnúť spod rúk moji chlapi
abdul
Ako tak sledujem, aj inde sa zje skôr ako vychladne. Treba sa zamykať.:-))
emmatessdad
@kiscsuki ahoj, staci aj obycajna cokolada na varenie alebo horka cokolada miesto ladovych gastanov.
Inak ak nemas slahacku 33% tak treba dat do inej slahacky kusok praveho masla. To ma 82% tuku, takze to bude dobre.
sany11
stuhne to ked tam nejde stuzovac slahacky?a kolko su to 2 kelimky slahacky?500 ml?tiez by som to chcela skusit vyzeraju uzasne.
sneica
to budem mat z coho vyberat co na sviatocny stol...musia byt skvele kocky...ukladam
rennatte
skvely recept,,,a ta kombinacia s ladovymi gastanmi,,mnam,,,a ake si pouzila l. gastany, tie lasicke v cervenom baleni, alebo horke v hnedom baleni? a jasne ze ----->KK
cica2
a dobre že si sa odhodlala, vyzerá supér...kk:)
domci4
uf tú šľahačku som aj ja vždy chcela vyskúšať... Niekde píšu že to nesmie vrieť, ty píšeš že musí pri tejto Tvojej? :) takže musí? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia