Foto: emmatessdad
Vždy som túžila vedieť urobiť parížsku šlahačku. Ale bolo mi ľúto dvoch šlahačiek a ľadových gastanov, ak by sa nepodarila. Takže som si dodala Zobraziť celý popisVždy som túžila vedieť urobiť parížsku šlahačku. Ale bolo mi ľúto dvoch šlahačiek a ľadových gastanov, ak by sa nepodarila. Takže som si dodala odvahu a tu je výsledok. A keďže mi to "sežrali" skôr ako som to stihla nakrájané odfotiť, tak je tu fotka aspoň takto z vrchu koláča.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
220 g |
|
440 g |
|
1 bal |
|
100 ml |
|
200 ml, vlažné |
|
2-3 PL |
|
Parížska šľahačka: | |
2 kelímky |
|
2 ks |
|
Na ozdobu: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Uvaríme 2 kelímky šľahačky s dvoma baleniami ľadových gaštanov. Musí to vrieť!!! Najlepšie je to uvariť deň vopred a nechať v chladničke.
-
2
Pripravíme si cesto. Vajcia vymiešame s cukrom do peny.
-
3
Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.
-
4
Do vymiešaného cukru s vajcami pridávame postupne múku s kakom, olej a vlažné mlieko.
-
5
Vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 170°C cca 30 minút.
-
6
Kým cesto vychladne vyšlaháme si parížsku šľahačku.
-
7
Natrieme na vychladnutý koláč a na vrch postrúhame jednu veľkú margotku. Radím použiť menší plech, ja som to robila na väčší a cesto mohlo byť vyššie a šlahačky viac na nakrájaných koláčikoch. Prajem dobrú chuť.
Inak ak nemas slahacku 33% tak treba dat do inej slahacky kusok praveho masla. To ma 82% tuku, takze to bude dobre.