Také Slovenské, také jednoduché... fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 15. mája 2014
Také Slovenské, také jednoduché... (fotorecept)
Foto: stefanm

Po prečítaní nedávno pridaného diskusného príspevku od @camembert - Typické Slovenské Jedlá - som sa rozhodol, že po dlhšom čase pridám jednu prácu do Zobraziť celý popisPo prečítaní nedávno pridaného diskusného príspevku od @camembert - Typické Slovenské Jedlá - som sa rozhodol, že po dlhšom čase pridám jednu prácu do receptov aj ja. Lenže práca na jeho príprave vo mne vyvolala toľko spomienok, že som prepadol stavu ktorý voláme - c l i v o t a - . Tak si tento jednoduchý recept prečítajte a pozrite si aj pridanú hodnotu – môj klip v ktorom uvidíte ako som oslavoval 1. Máj , 1. Sv. prijímanie a 1.(a jedinú) lásku .

4-6
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
200 g
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Ani neviem čo mám k postupu napísať. Na opraženej slanine prehrejeme ...

    Také Slovenské, také jednoduché... (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... na kúsky nakrájané, očistené zemiaky, pridáme ...

    Také Slovenské, také jednoduché... (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... bryndzu, premiešame, podľa chuti bryndze dosolíme a ...

    Také Slovenské, také jednoduché... (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... podávame preliate opraženym maslom a dochutene jarnou cibuľkou . Také Slovenské, také jednoduché ...

    Také Slovenské, také jednoduché... (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
@stefanm
také slovenské..také jednoduché..také skromné..
tvoje slová sú dnes aj o mne..
clivota-tiež vošla do môjho života..
zima telom trasie..
duši pomôže obyčajné ľudské šťastie:
mať po boku človeka,ktorý láskou a pochopením clivotu a strachy pevne zamyká..
dobrý deň..dobrú chuť..
básnická tvoja jemná duša chlapská - pozdravená budˇ..
adkasladka
básnička precítená, receptík jednoduchý a fajný. Bryndzu môžem vždy a všade.
daguska
Krásne spomienky,slová tak jednoduché a tak pravdivé.....receptík urcite skvelý....príjemné duse pohladenie...májové
sovka62
Také slovenské, také jednoduché a (neuveríš) pre mňa neznáme. Ale už na pohľad veľmi chutné, takže KK.
V tvojom meste som bola raz v živote, teraz vidím, že vždy bolo a ešte stále je krásne, naozaj som bola milo prekvapená.
Dojímavé fotografie, hlavne tvoja prvá a jediná láska, zaráža ma koľko toho máme spoločného.
frezia68
Také slovenské,také jednoduché a také chutnéééééé :-) a k tomu milé,dojímavé spomienky.
eviana
@stefanm , veru fajne si navaril, írečito slovensky, voňavo, chutne a Tvoja pridaná hodnota - zbierka fotiek a spomienok s podmázom a la Milan Lasica s výborným textom Jara Filipa veľmi príjemne obohatila tento upršaný deň... keď vietor vonku láme krehké kosti stromov a clivoty v každej kvapke dažďa na rozdávanie...
Nedá mi inak, musím súhlasiť so @safran - Ty tak krásne voniaš človečinou :) Ďakujem za emotívno čo si nám dnes doprial :)
tiginko
perfektné jedlo, mňa veru tiež nanapadlo namiesto halušiek dať len zemiaky a pritom mám veľmi rada zemiakovo-bryndzové plnky s opraženou cibuľkou a slaninkou v posúchoch, ako ich my voláme švábovníkoch. Určite vyskúšam. Ako vždy, pekné videjko :-)
drajan
dnes bude na obed... v jednoduchosti je krása!
bembo
Brindzovie haluške robievame často,ale toto stojí za to vyskúšať.Určite nám to bude chutiť.receptík sa mi páči,a niekedy veru vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia