Pripomína mi detstvo, prevoňal celú kuchyňu, keď ho mamka robievala nenásytným bruškám svojich detí (7) :-). A mohli sme si vybrať, ktorý nám chutil Zobraziť celý popisPripomína mi detstvo, prevoňal celú kuchyňu, keď ho mamka robievala nenásytným bruškám svojich detí (7) :-). A mohli sme si vybrať, ktorý nám chutil viac, priznám sa, mne chutili oba.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
750 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 balíček |
|
5 PL |
|
|
|
1,5 - 2 kg |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
0,5 kg |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si na doske uhnetiem cesto. Mlieko doň pridávam len v prípade, že sa nechce spojiť. Hotové rozdelím na dva diely, rozvaľkám, jednu časť dám na plech (netreba vymazať). Posypem trochu strúhankou, aby absorbovala vlhko z plniek.
- 2
Urobím si plnku z jabĺk: očistené jablká nastrúham, podľa kyslosti a chuti posypem cukrom a škoricou, nechám postáť, kým pustia šťavu, vyžmýkam a dám na polovicu cesta. (Šťava, ktorá ostane, je u nás pochúťka, mňam:))
- 3
Tvarohovú plnku urobím zmiešaním surovín, ak je príliš mokrá, vzniknutú šťavu zlejem. Dám na druhú polovicu cesta.
- 4
Druhý plát cesta položím na vrch. Popichám vidličkou. Ak sa stane, že cesto sa nepodarí preniesť na koláč v kuse, jednoducho z neho urobím mriežku, poprípade dám schladiť na pár minút do mrazáku a nastrúham. Dám do rúry cca na 180°C. Treba dávať pozor, pečie sa rýchlo, nesmie zhnednúť, má byť len jemnučko zlatavý. Hotový po miernom vychladnutí posypem práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu