Vianočná štóla
Recept na tento kolac mam od nasho priatela nemca. On si tento kolac pravidelne pecie na...
Husacia pečeň na jablkách s brusnicami
Umytú pečeň nakrájame na hrubšie plátky a prudko opečieme na panvici z oboch strán.
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Babičkin jablkový koláč
Tento recept pochádza z Ameriky, kde sa tento koláčik nazýva Granny´s apple pie a je úplne...
Americká zelerovo-tuniaková pochúťka - Túna
Recept na túto dobrotu mám od už raz spomínanej pani Vierky, pridala som pred časom jej...
Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...
Náš zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a taktiež uvaríme...
Kváskové vafle
Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom...
Jednoduchý veľkonočný baránok
ja vždy pečiem takého jednoduchého baránka, lebo on sa nikdy neje, vyschne, lebo je len na...
Domáca celozrnná horčica so sušenými rajčinami a čerstvou bazalkou
Keď som prvýkrát robila doma horčicu zo semiačok, myslela som si, že to predsa nebude...
Škvarky
Asi pred mesiacom tu bola diskusia o škvarkách. Každý pridal svoj osvedčený recept. Tak som experimentovala a...
Ryžový nákyp
Náš nejmladší studuje v UK a kromě jiného si i sám vaří. Tento recept přidávám pro něj...
Rezy s lieskovými orieškami
Prvé, čo si urobíme, tak opražíme oriešky na suchej panvici, aby sa nám ľahko, dali z nich...
Veľkonočný mazanec trocha inak (fotopostup)
Už pomaličky premýšľam nad tým čo upečiem k blížiacim sa sviatkom jari. Medzi iným mám v...
Zapekané šampiňóny
Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi...
Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1, 5 cm) a uvaríme do 3/4 v...
Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Halušky so špenátom a ricottou
V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto....
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
Brokolicová polievka so strateným vajíčkom
Brokolica je úžasná zelenina, ktorá má okrem nádherného výzoru aj neopakovateľnú chuť. A hoci sú tu...
Malostranské kotlety
Mnozí z vás, kteří mne znají vědí, že se snažím jídlo "dělit" . Možná...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Buřtíky na černém pivě
Tak zkusím zase přidat něco z nezdravé kuchyně. Je to nezdravé, ale dobré a co nás nezabije, to nás posílí....
Zemiakové knedličky s makom alebo s orechami
Ostala Vám zemiaková kaša?, To je super. Hneď sa pustite do tohoto receptu. ...
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.