Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...
Cappuccino dezert
Cesto: Z vajec a cukru vyšľaháme hustú penu, do ktorej zamiešame múku s kakaom. Cesto...
Teľacia nožina - Osso Buco
Zbožňujem recepty z jedného plechu alebo hrnca, čo sa robia "samé" :-) a ty môžeš upratovať,...
Falošná pasta Tahini
Nakolko na Slovensku je tazke zohnat pastu Tahini a je dolezitou zlozkou humusu ktory nabera na popularite...
Zapekané rezne so syrom a paradajkami
Zemiaky očistíme nakrájame na mesiačiky, osolíme pridáme celú rascu a trochu oleja premiešame a dáme zakryté alobalom...
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).
Rezeň podľa KajusiQQ
Tento recept bol predtým podľa hradného kráľa no troška som sa don pustila a tak je už...
Perkelt z kuracích pŕs
V hrnci si rozhorúčime olej, kur. prsia si nakrájame na velké kocky, dáme na olej...
Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...
Kuracie prsia v koriandrovo-jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami. Keďže mi na parapete...
Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1, 5 cm) a uvaríme do 3/4 v...
Bratislavské pajgle
Chutné makové alebo orechové záviny, ktoré ak sa nezjedia hneď, vydržia zabalené ...
Vyprážané korbáčiky
Moja kamoška nie je rada dlho pri hrncoch a dala mi tento recept. Je fakt dobrý,...
Pikantné kurča v alobale
Tento recept pred niekoľkými rokmi uviedla a varila v televíznej relácii speváčka Jana Kocianová, keďže nám celej...
Cestovinový šalát
Fajnový šalátik ... Výborný na večeru :D :D... Prepáčte za kvalitu obrázka mala som pri sebe iba...
Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...
Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Syr Halloumi, paradajky a citróny na grile
Toto si ani nezaslúži názov recept, je to len taká inšpirácia na ľahký obed alebo večeru....
Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...
Bravčové plátky v zemiakovej šťave
Zdravím všechny Vařecháře po dovolené v Turecku!! :-)) Dovolím si přidat receptík, který mne dnes napadl...
Avokádovo-banánové brownies
Chcelo to niečo čokoládové... Veľmi čokoládové... :) Tak sa zrodila myšlienka spraviť brownies trošku inak...
Čokoládové jablkové rezy
Fajnové šťavnaté čokoládové rezy s jablkami, ktoré potešia mlsné jazýčky.
Pikantné rybie filé so syrom
Pripravíme si marinádu: horčica, worchesterová omáčka, sójová omáčka, pretlačený cesnak, grilovacie korenie a...
Rezy s lieskovými orieškami
Prvé, čo si urobíme, tak opražíme oriešky na suchej panvici, aby sa nám ľahko, dali z nich...
Zaváraná plnená paprika
Papriku umyjeme a očistíme, vyberieme jadrovník a odložíme bokom. Kapustu nakrájame, alebo nastúhame na strúhadle a naplníme...
Penne s mäsovo-zeleninovou omáčkou
... keď už ozaj neviem čo variť, tak toto nikdy nesklame :)
Bryndzová nátierka de luxe
Klasická bryndzová nátierka je delikátna záležitosť. Patrí medzi tie, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, ...