Foto: elisticka
Viem ze je tu strašne veľa receptov na bublaninu no táto je taká výnimočná že sa s ňou musím podeliť s vami... ovocie netreba Zobraziť celý popisViem ze je tu strašne veľa receptov na bublaninu no táto je taká výnimočná že sa s ňou musím podeliť s vami... ovocie netreba do ničoho namačať nikdy neklesne na dno...a môžete použiť surové alebo zavárané.. vyskúšajte je naozaj fantastická:-)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetko potrebné na pečenie.
-
2
oddelíme žľtka a z bielok urobíme tuhý sneh.do žľtkov pridáme cukor a šľaháme postupne pridávame olej a mlieko a a šľahame do peny
-
3
pridáme múku zmiešanú s kyprošom a jemne primiešame sneh
-
4
cesto vylejeme na vystlaný plech poukladáme ovocie a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 st asi na 40 minút
-
5
vytiahneme z rúry
-
6
a posypeme vaniklovým cukrom
-
7
a mierne vychladnutý môžeme nakrájať na štorčeky ..
-
8
a tu je hotová bublaninka je vidieť že všetko ovocie je krásne na povrchu a nespadá na dno.. dobrú chuť:-)
Recept je pekne spracovaný a vítaj.Po nemoci.Myslím,že sa opäť dožijeme krásnych receptov.
@elisticka , @cica2 , pekne sa vám vydarila
@elisticka ,dnes som piekla túto tvoju bublaninu a čerešne mi aj tak trochu popadali,ale asi viem prečo,ja som sa pomýlila a miesto mlieka som dala vodu.Ešte včera ked som rozmýšľala čo upečiem a vybrala som túto tvoju bublaninu,napadlo mi,že mám v chladničke kyslé mlieko a že by som to skúsila s ním,no ale fakt neviem,kde som rozmýšľala,ked som tam praskla vodu.S vodou je ten piškot ľahší a zrejme preto mi trošku popadali,ale aj tak bola dobrá a nabudúce dám pozor a použijem mlieko.Mám viacero receptov na bublaninu a obmieňam ich podľa toho, ako mám vajíčka,či tam treba maslo alebo olej,skrátka ako mi to práve vyhovuje,no a táto tvoja sa mi hned zapáčila a takto som to dobabrala.:-) dakujem za recept a želám pekný deň.:-)