Foto: palokuchki
Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som si na internete viacej receptov, aby som mala predstavu Zobraziť celý popisNa Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som si na internete viacej receptov, aby som mala predstavu cim naplnit morcacie prsia. Zladila som to potom s tym, co som mala doma.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Morcacie prsia som narezala na hrubsi plat a potom som ho este rozklepala. Masovy plat som posolila a okorenila cerstvo zomletym korenim. Na maso som potom postupne poukladala na platky nakrajanu pecienku, maslo, listky citronoveho tymianu a pininove semienka.
-
2
Platky masa som skrutila a zaviazala kuchynskym spagatikom.
-
3
Roladky som obalila v muke, do ktorej som pred tym zamiesala korenie.
-
4
Masove roladky som potom oprazila na rozohriatom oleji.
-
5
Oprazene roladky som dala do zapekacej misy. Roladky som este poliala stavou z jedneho pomaranca.
-
6
Maso som prikryla a piekla som vo vyhriatej rure 200C 60 minut. Maso este pustilo trochu stavy. Z upeceneho masa som dala dolu spagatiky, a roladky som pokrajala na hrubsie platky. Servirovala som ich s pecenymi zemiakmi, s tekvicou a s kapustovym salatom. Recept na tento salat som dala uz davnejsie na Varechu.
Diskusia k receptu