Foto: palokuchki
Tento recept mam z casopisu zivot. Rada robim tieto torticky pre navstevy. Je to nieco ine ako klasicke rezy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
piskotove cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
140 g |
|
|
|
plnka: | |
150 g |
|
130 g |
|
1/4 salky, silna uvarena |
|
2 PL |
|
poleva: | |
100 g |
|
2 PL, horuca |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Z bielkov si uslahame tuhy sneh, vslahame don po lyziciach cukor a zltky. Pridame stavu z citrona. Zlahka vmiesame muku. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
-
2
Z upecenej, este vlacnej piskoty povykrajujeme kolieska.
-
3
Pripravime si krem. Odrezky z koliesok rozmrvime a zalejeme ciernou kavou. Zalievanie robime pomaly. Dame kavy len tolko, aby sa piskotove omrvinky dobre nasiakli.
-
4
Nasiaknute piskotove odrezky.
-
5
Maslo s cukrom si vymiesame do penista. Za staleho slahania pridame rum. Skontrolujeme si, ci piskotove odrezky a maslo maju rovnaku teplotu. Ak ano, tak za staleho miesania pomaly pridavame piskotovu zmes do vyslahaneho masla.
-
6
Vykrojene kolieska natrieme kremom a po dve navzajom pospajame. Praskovy cukor vymiesame s vodou a citronovou stavou. Touto polevou obtiahneme povrch torticiek. Ozdobime zavaranou visnou.
Diskusia k receptu