Foto: salinka
Recept ma zaujal kvôli tomu, že okrem maku a malého množstva mlieka, neobsahuje ďalšie tuky. Je výborný, šťavnatý a nenáročný. Použiť môžete akékoľvek ovocie, Zobraziť celý popisRecept ma zaujal kvôli tomu, že okrem maku a malého množstva mlieka, neobsahuje ďalšie tuky. Je výborný, šťavnatý a nenáročný. Použiť môžete akékoľvek ovocie, pre mňa je najobľúbenejšia kombinácia mak-slivky, čerešne, alebo marhule.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mlieko s cukrom necháme prevariť a zalejeme ním mletý mak. Necháme postáť 30 minút. Medzitým vymiešame celé vajcia s kryš. a vanilkovým cukrom do peny.
-
2
Pridáme citrónovú kôru a striedavo primiešame múku a makovú masu. Menší plech vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto, poukladáme ovocie a posypeme mandľovými lupienkami.
- 3
Pečieme 40 minút na 180 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Použila som plech s rozmermi 25x30 cm.
ani prášok do pečiva????jak u koláčov zvykom býva???
ani žiaden tuk???ak dobrý je-zaslúžiš si - CMUK!!!!...:-)))
@izabelka , ďakujem, musím pozrieť, aké dobrotky od teba som premeškala.
koláč je naozaj bez tuku a prášku do pečiva, veľmi som neverila, že sa podarí, preto som nefotila postup:-)
Je to kus dobrého zákuska,
recept pochádza z Rakúska:-))))))
potom-výsledok-napíšem sem...:-)))
@radost , okoštuj ten mak,
vytri rakušanom zrak,
povedz, že koláč taký
piekol už tvoj starký:-)
Verím tomu, že je to recept, ktorý používali naše staré mamy, keď nepoznali prášok do pečiva:-)
Vďaka
@ola111 , aj ja som prisypala pár višní, je to výborné:-)