Strakatý slivkový koláč
Foto: helena10
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
1 bal. |
|
3 ks (veľkosť L) |
|
štipka |
|
180 g |
|
80 g rozpustené |
|
300 g |
|
1,5 KL |
|
1 zarovnaná PL (prášok tmavý) |
|
350 g čerstvé |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Slivkový rozvar - poleva: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
(Zlatý klas) |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do peny. Prilejem mlieko a rozpustené maslo. Premiešam. Nakoniec pridávam múku s práškom do pečiva. Vymiešam cesto.
- 2
Z vymiešaného cesta 2/3 (dve tretiny) zmiešam so slivkami narezanými podľa vlastného uváženia a vylejem na vyšší plech 24 x 24 cm. Dno plechu som vystlala papierom na pečenie a boky som natrela trochu tukom. Do zostávajúcej tretiny (1/3) cesta zamiešam kakao a cik-cakom nepravidelne vylejem navrch bieleho cesta a sliviek.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35 minút. Kontrola špajľou. Vrch upečeného koláča posypem práškovým cukrom.
- 4
A zo slivkovej šťavy a niekoľkých sliviek som spravila slivkový rozvar – polevu. Množstvo surovín som dávala od oka a podľa vlastej chuti. Kto chcel, koláčik si polial...
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu