Viedenský rezeň fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. júna 2014

Na dnešný obed som pripravila tento vynikajúci rezeň s množstvom skvelej zeleninky zo záhrady...s novými zemiakmi, ktoré už vyberám tiež na záhrade...

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
podľa chuti
4 ks
príloha:
 domáce
Na oblohu:
 domáca




Postup

  1. 1

    Teľacinku som poriadne umyla, osušila..

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala na rezne..

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyklepala, obalila v múke, vajciach a strúhanke..

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vyprážala na oleji s bravčovou masťou zakryté pokrievkou na slabšom plameni..

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotové rezne som vybrala a vložila do rajnice, zakryla som ich pokrievkou, aby boli dlhšie teplé...pokiaľ sa rezne vyprážali nakopala som si na záhrade zemiaky, ošúpala a uvarila v osolenej vode...uvarené posypala petržlenovou vňaťkou.. podávala som ho s množstvom chrumkavej zeleninky....prejem vám dobrú chuť..

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a ešte jedna z mojich najmilejších ruží...

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Niet nad chutný šťavnatý rezeň.Musím to priznať,u nás je to jeden z favoritov našého domáceho menu a to varíme ozaj všeličo.Stará klasika nikdy nesklamala.
yogicek
Milá @izka , paráda. Máš zaslúžených všetkých päť.
Milá @afi , súhlasím. Jedna šnicľa nezklame, dve potešia, tri nadchnú a ďalej sú to už šnicľové orgie. Milé dámy a páni, prajem pekný večer.
izabella929
@hanak..v podstate si vystihol moje záujmy..mám rada všetko, čo je krásne...milujem prírodu, moju záhradu úžitkovú ako aj okrasnú...to doslova, lebo je nádherná počas celého leta..a moje zlé vlastnosti? no je ich málo, ale najviac by som vystihla tú krásu...lebo čo je krásne, to je musím mať..nech to stojí, čo to stojí...toto muži moc nemusia..) ak by ťa zaujímali podrobnosti zo záhrady mám na Fb. albumy..@kimlo...rada ťa vidím...vďaka.-)@daguska..pote šila si ma.-)@kecemis...si zlatý...)@margaretka28..si to vystihla.-)@afataga...to je pravda celá.-)@tatranka...aj keď sa všetci tvária, že jaj šnicle nemusím, ale keď ich majú na tanieri..blažený je úsmev.-)@yogicek...si to krásne zoradil a vieš, že máš úplnú pravdu.-) Krásny večer aj tebe.-) a všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
havino
no a toto ja ja mám doma, takéto chlapské osadenstvo, ako sa ozvali tu, rad za radom Izabelka :-) a že neupeč im rezne a ešte ked aj ja nepoviem nie a takýto teľací, nedá sa odolať
izabella929
@hanak...ohromne si ma potešil...ďakujem pekne za všetko..)@mesiar50..te ší ma, že sa ti páči.-)@havino... že muži ľúbia zo všetkých zákuskov najviac šniclu.-) kto by im neurobil radosť..@camembert..m áš úplnú pravdu a také maslo aj mám v pohári, nejak som na to zabudla, až keď boli upečené som si ťapla po čele..čo už...polepším sa..)@medulienka122..dobr á poživeň Anička moja.-) Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
radox1
rezen mozem vzdy,tiez najradsej s novymi zemiakmi.len sa chcem opytat preco pod pokrievkou.rezen sa ma v masti prazit a nie dusit,navyse na pokrievke sa z pary robia kvapky vody,ktore stekaju do masti a to nerobi dobrotu.a este ja robim rezne tesne pred podavanim,nic nie je horsie ich skladovat prikryte,lebo trojobal zmekne a nebudu chrumkave,ale sparene.
radox1
samozrejme je problem s pripravou tesne pred podavanim,ak ich viac robim na nejaku oslavu,vtedy nastavim na rure 35-40°,a tam ich skladujem odokryte.
baska1970
Tvoje recepty milujem pre krasne fotky vidno ze varis a pecies laskou tvoje recepty su naj naj lepsie dakujem za v setki recepty
baska1970
Tvoje recepty milujem pre krasne fotky vidno ze varis a pecies laskou tvoje recepty su naj naj lepsie dakujem za v setki recepty
tiginko
jejda, aj ja som ich včera robila! Dobrota veru, raz za čas treba dobrým rezníkom premastiť črevá, no nie? A u mňa tiež na doma vyškvarenej prasiatkovej masti, tak ako to má ten môj najradšej
izabella929
@Tinca..ako dobre...)@radox1...reze ň nebol sparený, bol dobre prepečný a poslednej fáze som ho odkryla a nechala opražiť do chrumkava...nepovažovala som to za dôležité napísať, ale vidím, že je to dôležité...tiež mám rada chrumkavé...@tassiedevil...igen , rántott hús...)@baska1970..ano presne si to uhádla, varím a pečiem s láskou...)@tiginko..iste že občas musíme aj zhrešiť...hoci ja by som nemala, ale aj svätí....atd.. takže vám chcem všetkým veľmi pekne poďakovať za milé komentáre...)
janger
Dalsia dobrota! Taku sniclu (my to tak volame ;-)....) by som si veru dala...
elysa
riadne rezniská si pripravila izabelka....
vraj
polial si kopala zemiaky rezen zhorel?!
havinecko
Aky je rozdiel vo vyprazani reznov ked sa rezne namacaju len do vajicka? Je vela sposobov, poniektori ludia pridaju mlieko, druhi zase vodu.
Prosim poradit :o)
kimlo
Ja pridávam do vajička pri obaľovaní pivo.
izabella929
@havinecko , roky robím len tak, že namáčam iba do vajíčka a do strúhanky, sú vláčnejšie, nie sú vysušené..ja mlieko nepridávam, skôr smotanu, alebo pivo..@kimlo , tiež pridávam pivo,prášok do pečiva, víno, to záleží na čo máme práve chuť..) ďakujem vám obom za milé koemntáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia