Ukrajinské tvarohové „syrníky“
z hotela Karpatia*** v Humennom, 27. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž za krátky čas navariť originálne dobroty, aké preveril čas. Zobraziť celý popisTradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž za krátky čas navariť originálne dobroty, aké preveril čas. Chutia aj dnešným gurmánom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, maslom, vajcami, múkou, krupicou a zmes osolíme. Pripravené cesto rozdelíme na kúsky veľkosti orecha a roztlačíme do tvaru pagáčika.
- 2
Vo vriacej vode syrníky krátko povaríme. Uvarené scedíme, posypeme škoricovým cukrom a polejeme smotanou. Môžeme podávať s ovocnou omáčkou.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale vyskusam aj tieto....so skoricovym cukrom.