Liptovská barania polievka
František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 31. januára 2012
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 31. januára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baranie mäso (môže byť aj jahňacie, alebo bravčové) dva dni pred prípravou nasolíme.
- 2
Do vody dáme variť mäso, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu aj s nálevom. Uvaríme do mäkka. Dochutíme zmesou sušenej zeleniny a korenia (podľa potreby) a mletým čiernym korením.
- 3
Do taniera dáme vo vode uvarené krúpy, domáce široké rezance, kúsok mäsa a zalejeme vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@2010 to cibulove kura, to ma celkom zaujíma
@dodo46 ale rýchlo, než to tu tí barani ešte viac sku....