20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
|
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 vrecko |
|
3 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
Tvarohová vrstva: | |
2 ks |
|
1 vrecko |
|
1/2 hrnčeka |
|
|
Postup
-
1
Plech vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Múku, cukor, prášok do pečiva a hrozienka zmiešame. Pridáme vajcia, rum, mlieko, olej, šťavu z kompótu a dôkladne premiešame. Vylejeme na plech.
- 2
K tvarohom pridáme cukor, vanilkový cukor a zriedime mliekom tak, aby vznikla polotekutá hmota. Premiešame, podľa potreby dosladíme, lyžicou nanesieme na cesto a rozotrieme po celej ploche cesta.
- 3
Nakoniec navrstvíme marhule – reznou stranou hore. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu