Foto: cesminaz
Výborná jogurtová polievka s tekvicou a mladou zelenou fazuľkou ;-P
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
400 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 l |
|
1 l na doliatie |
|
400 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
sušená |
|
podľa potreby |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zahrada je este stale plna tekvic a zelenej fazulky, tak ich treba vyuzit :-) Potrebujeme cca 400 g mladej zelenej fazulky, 1 mensiu tekvicu bielu a cibulu. Tekvicu si nakrajame najprv na pasiky a potom na kocky. Fazulku na sikme mensie kusky a cibulu na drobno. Okrem toho potrebujeme aj hovädzi vyvar, aspon 2Litre, ja som mala mrazeny.
-
2
Na troche oleja zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame 2 PL paprikovej pasty, ale moze byt aj domaca kapiova pasta (pomazanka) v tej je aj tak len kapia a trocha cibule :-) Trocha pastu s cibulou oprazime a napokon nalejeme 2 l vyvaru. Pridame tekvicu a fazulku a dolejeme este zvysok vodou. Ja som doliala 1 l vody, bolo to presne :-) Vyvar treba aspon 2 l,aby mala polievka mäsovu chut. Napokon osolime a nechame varit...
-
3
Kym sa nam polievka vari, si pripravime jogurt. Do misky dame 400 g jogurtu, 4 PL hladkej muky, 1 vajce a vymiesame metlickou do hladka. Ja som priliala k tomu este 2 dl vody, aby bolo tekutejsie. Dalej si na troche oleja nechame minutku poskvrcat 2 PL susenej mäty. A dame ju zatial bokom...
-
4
Moja fazulka je vyborna, lebo sa uvari do mäkka za 15 minut, cize spolu s tekvicou. Ja som skontrolovala len fazulku, a ked uz bola do 3/4 uvarena, tak som priliala do polievky jogurt. A ako som liala, tak som hned aj miesala. Ked polievka zacne vriet, pridame mätu, trocha Isot, trocha mletej rasce a nechame polievku takto varit 10-15 minut. Napokon polievku na konci dochutime citronom a ak treba, tak dosolime.
-
5
Je to chutna a lahka polievka zo sezonnej zeleniny, chutovo na Turecky sposob :-) Nie je syta, takze sa vyborne hodi k langosu, nejakemu posuchu, alebo ku gözleme :-)
Pekný víkend.
Mila @Kucharka som rada,ze polievka chutila.Pravdaze si ju kazdy moze upravit podla svojej chuti :-) Vdaka za odozvu!