Palacinky Hortobágyi

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009
Palacinky Hortobágyi

Suroviny

20 ks
1200 g
200 g
20 g
80 g
80 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Kuchynsky upravené kurča umyjeme a rozporciujeme.

  2. 2

    Pripravíme si cibuľový základ, pridáme mletú papriku a do toho dáme kúsky kurčaťa. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka asi 25 minút.

  3. 3

    Kuracie mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Z múky a vody pripravíme zátrepku. Šťavu zahustíme zátrepkou a zjemníme smotanou, nakoniec dochutíme.

  4. 4

    Vychladnuté kuracie mäso vykostíme a nadrobno zomelieme. Naplníme ním palacinky (pripravíme ich klasicky) a zrolujeme.

  5. 5

    Naplnené zrolované palacinky poukladáme na pekáč a zalejeme pripravenou šťavou. V rozhorúčenej rúre zapečieme asi 15 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
alena45
sú naslano a už sa k nim odhodlávam niekoľko rokov. Zdá sa mi to dosť práce, ale je to len klamlivé, lebo kým si spravíš mäso, tak aj palacinky.
Vymazať
zenista
to nie je dobré, to je vynikajúce a chce to aj trochu fantázie a s chuťou sa treba pohrať. To sa týka spracovania mäsa i tzv. omáčky.
Vymazať
havino
tak toto obkukávam už velmi dlho, minule to varila v bezservítke, len ona davala kusky masa,nie pomleté, tiež na sposob perkeltu, ten mame velmi radi, len skusiť to s tými palacinkami, no odhodlám sa,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia