Pečený pangasius

maryka - fotkamaryka, 13. novembra 2010

Tento recept mám od priateľky z Frýdku Místku. Recept sa mi po prečítaní veľmi páčil a po ochutnaní si ho obľúbila celá rodina.

Suroviny

1 kg
3 lyžice
 čerstvá (sušená)
4-5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, bazalky a papriky si pripravíme zmes na obalovanie a obalíme posolené plátky pangasiusa. V malej miske si pripravíme zmes na potieranie. Zmiešame olivový olej, na malé kocky posekaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Rybu obalenú v múke opečieme na jednej strane približne 2-3 minutky. Po otočení (opečenú stranu) potrieme cesnakovou zmesou. Po upečení ešte raz otočíme a cesnakom natretú stranu opečieme 1/2 minutý (nesmie zhorknúť cesnak). Vyberieme a podávame so zemiakovou kašou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi dobrý recept, robievam podobne iné druhy rybičiek, ale myslím, že pangasius bude takto lepší ako klasicky vyprážaný. Určite vyskúšam.
maryka
Naša rodina nemá v láske ryby, čo majú veľa kostičiek. Preto kupujem morské ryby a hľadám k tomu recepty.
ferno
len taky maly detail.pangasius NENI MORSKA RYBA! :-)