Išelské koláčiky z lineckého cesta
Tieto išelské sú pečené po mojom. Podľa môjho receptu, takto nám chutia.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
450 g |
|
250 g |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Krém: | |
250 g |
|
150 g |
|
150 g mleté |
|
3 PL |
|
Do stredu: | |
podľa potreby |
|
Poleva: | |
150 g |
|
20 g (stužený tuk) |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín zamiesime cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm, vykrojíme ozdobnou vykrajovačkou a poukladáme na plech. Plech nemusíme vymazávať, cesto je dostatočne mastné. Dáme piecť na 180 °C cca 15 minút.
- 2
Urobíme si plnku. V robote na stredných otáčkach vymiešame maslo, cukor. Pridáme mleté orechy a rum. Plnku dáme do ozdobného vrecka s ozdobou špičkou a naplníme ňou polovicu upečených koliesok tak, že v strede necháme dierku na džem. Džem si dáme tiež do vrecka, ustrihneme koniec a nastriekame ho do dierok v plnke.
- 3
Druhú polovicu koliesok budeme namáčať v čokoláde. Čokoládu so stužený tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ja si dám dva kastróliky, do jedného vodu, do druhého čokoládu a Ceru, tento položím na prvý a zohrievam. Kolieska namáčame poriadne do čokolády, kladieme na pečiaci papier, aby stuhla. No než stuhne, pokladieme na každé polovicu vlašského orecha.
- 4
Necháme stuhnúť a potom pospájame s polovicou naplnenou krémom. Dobrú chuť.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu