Rímsky šalát s kuracím masom

senoritka - fotkasenoritka, 29. marca 2014
Rímsky šalát s kuracím masom
Foto: senoritka

Chutný a jednoduchý obed.

Suroviny

 alebo rožky
 alebo smotana na varenie
1/2 strúčika
 Štipka




Postup

  1. 1

    Kuracie maso nakrájame na rezančeky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Starý chlieb alebo rožky nakrájame na kocky a tiež pokvapkáme olivovým olejom a opražíme. Rímsky šalát nakrájame na pásiky. Cherry paradajky prkrojíme na polovicu.

  2. 2

    Dresing: Zohrejeme smotanu, do nej pridáme syr eidam, asi polovicu roztlačeného cesnaku pre lepšiu chuť a štipku oregana. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

  3. 3

    Podávame v miske alebo v hlbokom tanieri. Najprv šalát, paradajky, krutóny, polejeme to dresingom a na vrch dáme kuracie maso.

Diskusia k receptu

mariamka
tie kuracie prsia bude treba opiect, asi to vypadlo z postupu :) a syr sa ma v smotane roztopit?, potom chapem to zohrievanie,, paci sa mi tvoj recept, zlozenie, ochutenie oreganom, zvyknem podobnu omacku robit na cestoviny ale takto na salat ma nenapadlo, aj ked som to myslim niekde v restike jedla, si sikovna :)
mariamka
a vies, ze si ma nakopla? mala som prave uvarenu slepaciu polievku, tak som masko obrala, ochutila olivacom, korenim, naspodok som dala polnicek a rukolu, na to varene, ochutene masko, rajcina a ta omacka, dala som do nej goudu a medvedi cesnak nalozeny v ol.ol., navrchu krutony, nema to chybu a nevladzem to zjest :) dik za fajn recept

senoritka
Heh samozrejme, kuracie prsia opiecť najlepšie na suchej panvici. :-))
anetka78
díki za inspiraciu, vcera som ho robila, bol velmi chutný :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia