Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...
Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...
Pečená paprika plnená prosom
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili...
Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...
Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....
Bravčové rebrá à la Východ
Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...
Pečený syrek (plnka)
Prešla som snáď všetky recepty na syrek, ale takýto som tu nenašla, tak pridávam.....
Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...
Bravčové mäsko s artičokami
Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.
Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...
Pečené gaštany z teplovzdušnej fritézy
Videla som viacero receptov na pečenie gaštanov v teplovzdušnej fritéze (tzv. airfryer). Chcela som tento...
Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom
Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.
Šalát s chrumkavými cestovinami gnocchi
Netradičné spojenie zeleninového šalátu a pečených zemiakových cestovín gnocchi vytvára výborný ľahký obed či večeru.
Baklažánový krém so špenátovou roládou
Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....