prazdny

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch

Kuracie mäso

Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

prazdny

Pečené ančovičky

Hlavné jedlá

Stredomorský kompliment každého šalátového lístku, či chlebíku.

prazdny

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

prazdny

Ružičkový kel s prosciuttom

Večera

Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

prazdny

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

Nátierky

Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

prazdny

Zeleninové čipsy

Bezmäsité jedlá

Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....

prazdny

Tekvica so žemľovou knedľou

Bezmäsité jedlá

Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

prazdny

Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi

Večera

Lahodný obed - taký slovenský.

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Pražma v alobale

Hlavné jedlá

Rýchly a zdravý obed.

prazdny

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou

Hlavné jedlá

Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

prazdny

Kuracina univerzity tretieho veku na nedeľu

Kuracie mäso

Kuracie mäso je v súčasnosti ľahko dostupné, pripravuje sa na mnoho spôsobov a hlavne je ľahko stráviteľné....

prazdny

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....

prazdny

Šalát z quinoy a pečenej tekvice

Bezmäsité jedlá

Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

prazdny

Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho

Bezmäsité jedlá

Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

prazdny

Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu

Bezmäsité jedlá

Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...

prazdny

Cestoviny s pečenou tekvicou

Cestoviny

Pohodové jedlo na sychravé dni.

prazdny

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami

Bravčové mäso

Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

prazdny

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami

Hlavné jedlá

Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

prazdny

Bataty zapečené s marshmallows

Dezerty

Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

prazdny

Cesnak pečený v oleji

Bezmäsité jedlá

Delikatesa, ktorá sa skvelo hodí na hrianku, bagetu, na dochutenie nátierky alebo dresingu....

prazdny

Palacinky s pečenou tekvicou

Večera

Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...