prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

prazdny

Tekvicovo-zeleninová fašírka

Bravčové mäso

Tekvicovo-zeleninová fašírka obalená slaninkou

prazdny

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou

Bravčové mäso

Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

prazdny

Kapr po jihočesku

Hlavné jedlá

Tento recept na stránkách Varechy věnuji @Monty469. Milé kamarádce, přítelkyni, které manžel rybár chytí...

prazdny

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Kuracie mäso

Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

prazdny

Bezlepkové pečené minišišky s jablkami

Koláče

Deti sú kreatívne a majú radi hru aj pri jedení. Keď im chcete spraviť radosť, ...

prazdny

Husacia pečeň Torchon

Predjedlá

Pripravte si špecialitu hotela Château Béla, ktorú tu podávajú ako pochúťku k dobrému vínu.

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Šalát s chrumkavými cestovinami gnocchi

Cestoviny

Netradičné spojenie zeleninového šalátu a pečených zemiakových cestovín gnocchi vytvára výborný ľahký obed či večeru.

prazdny

Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi

Večera

Lahodný obed - taký slovenský.

prazdny

Pečené gaštany z teplovzdušnej fritézy

Dezerty

Videla som viacero receptov na pečenie gaštanov v teplovzdušnej fritéze (tzv. airfryer). Chcela som tento...

prazdny

Pražma v alobale

Hlavné jedlá

Rýchly a zdravý obed.

prazdny

Kuracie krídla v jahodovej marináde

Kuracie mäso

Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...

prazdny

Kurča v kabáte s bylinkami

Kuracie mäso

Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody...

prazdny

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Hlavné jedlá

Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...

prazdny

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

prazdny

Pečený bravčový bôčik à la Zuzana

Bravčové mäso

Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

prazdny

Šalát s pečenými sardinkami

Večera

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

prazdny

Pečený losos s pistáciovou krustou

Hlavné jedlá

Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

prazdny

Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou

Bravčové mäso

Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...

prazdny

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom

Hlavné jedlá

Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

prazdny

Lievance s tofu a avokádom

Bezmäsité jedlá

Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...

prazdny

Pečený pstruh s feniklovým pestom

Hlavné jedlá

Sladkovodná ryba hodená do talianskych vôd.

prazdny

Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách

Hlavné jedlá

Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....

prazdny

Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille

Kuracie mäso

Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený...

prazdny

Opečené guľky aj do kosťovice

Prílohy

Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...

prazdny

Pstruh s oštiepkom a so špenátom

Hlavné jedlá

Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

prazdny

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť....