Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok a paprík

luslyy - fotkaluslyy, 19. októbra 2021
Polievka z pečených paradajok a paprík
Foto: luslyy

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju zamilovali :)

30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1,5 kg
1 ks väčšia
4 ks
250 ml (33 %)
140 g (30 %)
500 ml
3 KL
1 KL
1,5 KL
1,5 KL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, zatiaľ všetky paradajky a papriky umyjeme. Paradajky nakrájame na väčšie kusy a poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ a čierne korenie a dáme do rúry na 25 minút, aby pustili riadne šťavu. Zatiaľ si na druhý plech pripravíme papriky, na ktoré tiež dáme olivový olej, soľ a čierne korenie. Keď máme paradajky upečené, vyberieme ich a do rúry dáme papriky tiež na cca 25 - 30 minút.

  2. 2

    Keď už máme všetko upečené, do veľkého hrnca si dáme olivový olej a do zohriateho oleja dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tú osmažíme do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, ten ešte trošku orestujeme a pridáme 1 plechovku paradajkovej pasty, keď sa dobre spoja, pomaly pridáme upečené paradajky a papriky, trošku tiež opražíme a potom zalejeme vývarom. Necháme povariť cca 10 minút.

  3. 3

    Keď už máme polievku dobre povarenú, začneme pridávať koreniny: 3 kávové lyžičky trstinového cukru, 1 kl soli, 1,5 kl sušeného oregana a bazalky, 1 kl cibuľového korenia a cesnakového korenia a štipku kajenskej papriky alebo podľa chuti, ja som dala pol kávovej lyžičky a páli riadne :) takže odporúčame len štipku. Dobre všetko premiešame a polievku necháme ešte 5 minút povariť.

  4. 4

    Odstavíme z ohňa a ponorným mixérom všetko poriadne rozmixujeme a potom následne pridáme 1 kelímok smotany na šľahanie, dobre premiešame a prípadne ešte dochutíme. A už len podávame, najlepšie s hriankami :)

Diskusia k receptu

ejta
Prečo nemôžem dať piecť paradajky s paprikami spolu na jeden plech ?
luslyy
@ejta (20.10.2021 12:09)

Papriky sa robili o dačo dlhšie ako paradajky a tiež už potom tak černeli a to sa horšie mixovalo, preto som to radšej rozdelila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia