Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Zeleninová polievka s pečenou tekvicou

Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 21. októbra 2021
Zeleninová polievka s pečenou tekvicou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

1 ks
500 g (mrkva, petržlen, zeler)
1 ks
2 strúčiky
2 PL
3 ČL
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky 2x2 cm. Preložíme do pekáča, osolíme bylinkovou soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30–40 minút.

  2. 2

    Medzitým na masti opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Orestujeme a pridáme mletú sladkú papriku. Zalejeme vývarom, ochutíme soľou a povaríme.

  3. 3

    Do polievky pridáme upečenú tekvicu, dochutíme a podávame.

Diskusia k receptu