Zeleninová polievka s pečenou tekvicou
Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 21. októbra 2021
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 21. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme vnútro a nakrájame na kocky 2x2 cm. Preložíme do pekáča, osolíme bylinkovou soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30–40 minút.
- 2
Medzitým na masti opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Orestujeme a pridáme mletú sladkú papriku. Zalejeme vývarom, ochutíme soľou a povaríme.
- 3
Do polievky pridáme upečenú tekvicu, dochutíme a podávame.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu