Danielie plece s pečeným paštrnákom
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Očistené a umyté plece z daniela rozrežeme a naplníme ihličím, brusnicami a lesnými hubami a zavinieme potravinárskym špagátom. Mäso opečieme na panvici a vákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia pri 65 °C asi na 7 hodín. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)
- 2
Umytý paštrnák zabalíme do alobalu, posolíme a pečieme pri 190 °C asi 10 minút. Umyté, očistené zemiaky uvaríme domäkka, zlejeme vodu a vyšľaháme na kašu. Počas šľahania pridávame maslo, šípkový džem a čerstvé šípky, dochutíme soľou.
- 3
Z lístkového cesta vykrojíme tyčinky a dáme piecť pri 185 °C asi 10 minút. Do hotového demi glace vmiešame čokoládu. Pri podávaní prekladáme tyčinky spolu so zemiakovo-šípkovým pyré.
Tiež plece:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu