Danielie plece
Danielie plece

Danielie plece s pečeným paštrnákom

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. novembra 2018
Danielie plece s pečeným paštrnákom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
50 g
2 g
20 g
200 g
500 g
50 g
10 g
200 g
100 g
50 g (73-percentná)
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a umyté plece z daniela rozrežeme a naplníme ihličím, brusnicami a lesnými hubami a zavinieme potravinárskym špagátom. Mäso opečieme na panvici a vákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia pri 65 °C asi na 7 hodín. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)

  2. 2

    Umytý paštrnák zabalíme do alobalu, posolíme a pečieme pri 190 °C asi 10 minút. Umyté, očistené zemiaky uvaríme domäkka, zlejeme vodu a vyšľaháme na kašu. Počas šľahania pridávame maslo, šípkový džem a čerstvé šípky, dochutíme soľou.

  3. 3

    Z lístkového cesta vykrojíme tyčinky a dáme piecť pri 185 °C asi 10 minút. Do hotového demi glace vmiešame čokoládu. Pri podávaní prekladáme tyčinky spolu so zemiakovo-šípkovým pyré.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: