Kuracie prsia
Kuracie prsia

Chrumkavé prsičká so šalátom z pečenej papriky

Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 2. decembra 2019
Chrumkavé prsičká so šalátom z pečenej papriky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g (supreme)
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriku vcelku dáme piecť na 30 minút do rúry. Keď je hotová, objavia sa na šupke upečené tmavé škvrny, necháme ju vychladiť v zatvorenej nádobe, aby sa ľahko čistila.

  2. 2

    Potom z papriky stiahneme kožu, odstránime vnútro a dužinu potrháme alebo pokrájame na tenšie pásiky. Zmiešame s pokrájaným cesnakom, soľou, korením, octom a olejom.

  3. 3

    Kuracie prsia opečieme na grile, dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Potom dáme do rúry zohriatej na 180 °C na 10–15 minút.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@evelynba (6.12.2019 18:35)

odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil....najprv preveruj, potom píš. Sorry, podľa slovníka som zistila, že predsa len prsičká, aj keď mi to trhá uši.... Takže svoj komentár beriem späť.

Pridaj komentár k receptu: