Chrumkavé prsičká so šalátom z pečenej papriky
Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 2. decembra 2019
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 2. decembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Papriku vcelku dáme piecť na 30 minút do rúry. Keď je hotová, objavia sa na šupke upečené tmavé škvrny, necháme ju vychladiť v zatvorenej nádobe, aby sa ľahko čistila.
- 2
Potom z papriky stiahneme kožu, odstránime vnútro a dužinu potrháme alebo pokrájame na tenšie pásiky. Zmiešame s pokrájaným cesnakom, soľou, korením, octom a olejom.
- 3
Kuracie prsia opečieme na grile, dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Potom dáme do rúry zohriatej na 180 °C na 10–15 minút.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil....najprv preveruj, potom píš. Sorry, podľa slovníka som zistila, že predsa len prsičká, aj keď mi to trhá uši.... Takže svoj komentár beriem späť.