Opečená treska
Opečená treska

Filet z tresky so šalotkovou omáčkou

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. apríla 2018
Filet z tresky so šalotkovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
40 minút
príprava

Suroviny

200 g (filety)
150 g
3 ks
2 ks
50 ml
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Na panvici opečieme šalotky na kúsku tretine masla dozlatista. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Nad parou šľaháme žĺtky spolu s vínom. Voda v hrnci musí vrieť úplne pomaly. Keď zmes žĺtkov začne hustnúť, za stáleho šľahania pridávame druhú tretinu prepusteného masla aj opečenú šalotku. Keď je omáčka hotová, odložíme ju z pary, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Tresku osušíme, jemne osolíme a na rozohriatej panvici na tretej tretine masla ju opekáme z oboch strán asi 4 minúty podľa hrúbky. Hotovú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a prelievame omáčkou.

Diskusia k receptu