Filet z tresky so šalotkovou omáčkou
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. apríla 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
porcia
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g (filety) |
|
150 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na panvici opečieme šalotky na kúsku tretine masla dozlatista. Necháme vychladnúť.
- 2
Nad parou šľaháme žĺtky spolu s vínom. Voda v hrnci musí vrieť úplne pomaly. Keď zmes žĺtkov začne hustnúť, za stáleho šľahania pridávame druhú tretinu prepusteného masla aj opečenú šalotku. Keď je omáčka hotová, odložíme ju z pary, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 3
Tresku osušíme, jemne osolíme a na rozohriatej panvici na tretej tretine masla ju opekáme z oboch strán asi 4 minúty podľa hrúbky. Hotovú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a prelievame omáčkou.
Tiež treska:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu