
Pomarančové kura à la Východ
Do rúry dáme piecť kuracie stehná, ktoré sme okorenili, priložili nakrájaný zázvor a poliali šťavou...

Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

Pečené papriky
Veľmi jednoduchý recept na chutné spracovanie hrubostennej červenej papriky.

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke
Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

Karfiolový krém s plesňovým syrom
Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

Zeleninové čipsy
Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....

Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho
Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

Bravčové rebrá à la Východ
Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...

Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Pečené papriky so zeleninovou zmesou s paradajkovou omáčkou
Zeleninové zapekané jedlo

Pečené hermelínové fašírky
Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....