prazdny

Sušienky „Brutti ma buoni“

Dezerty

Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Kuracie nôžky na olivách a citróne

Kuracie mäso

Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

prazdny

Tekvica so žemľovou knedľou

Bezmäsité jedlá

Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

prazdny

Ružičkový kel s prosciuttom

Večera

Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

prazdny

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

prazdny

Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ

Kuracie mäso

Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....

prazdny

Zeleninové čipsy

Bezmäsité jedlá

Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....

prazdny

Karfiolový krém s plesňovým syrom

Bezmäsité jedlá

Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

prazdny

Pečené papriky plnené syrom

Večera

Papriky očistíme od semienok, umyjeme a osušíme.

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho

Bezmäsité jedlá

Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

prazdny

Bravčové rebrá à la Východ

Bravčové mäso

Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...

prazdny

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou

Hlavné jedlá

Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

prazdny

Šalát z quinoy a pečenej tekvice

Bezmäsité jedlá

Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

prazdny

Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou

Bravčové mäso

Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...

prazdny

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne

Hlavné jedlá

Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

prazdny

Pečené hermelínové fašírky

Hlavné jedlá

Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....

prazdny

Bataty zapečené s marshmallows

Dezerty

Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

prazdny

Palacinky s pečenou tekvicou

Večera

Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

prazdny

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido

Bravčové mäso

Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.