prazdny

Sušienky „Brutti ma buoni“

Dezerty

Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Tekvica so žemľovou knedľou

Bezmäsité jedlá

Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

prazdny

Ružičkový kel s prosciuttom

Večera

Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

prazdny

Kuracie nôžky na olivách a citróne

Kuracie mäso

Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

prazdny

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

prazdny

Karfiolový krém s plesňovým syrom

Bezmäsité jedlá

Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

prazdny

Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho

Bezmäsité jedlá

Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej...

prazdny

Zeleninové čipsy

Bezmäsité jedlá

Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Pečené papriky plnené syrom

Večera

Papriky očistíme od semienok, umyjeme a osušíme.

prazdny

Šalát z quinoy a pečenej tekvice

Bezmäsité jedlá

Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

prazdny

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne

Hlavné jedlá

Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

prazdny

Bravčové rebrá à la Východ

Bravčové mäso

Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...

prazdny

Palacinky s pečenou tekvicou

Večera

Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

prazdny

Bataty zapečené s marshmallows

Dezerty

Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

prazdny

Kuracie stehná na červenej karí omáčke à la Východ

Kuracie mäso

Kožu na kuracích stehnách som narezal a stehná sprudka opiekol na panvici s troškou masti a cesnakom....

prazdny

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou

Hlavné jedlá

Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

prazdny

Pečené hermelínové fašírky

Hlavné jedlá

Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....

prazdny

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido

Bravčové mäso

Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

prazdny

Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom

Hlavné jedlá

Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....

prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....