Pražma s feniklom, pečená v pergamenovom papieri
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 22. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 22. júla 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Na pergamenový papier položíme očistenú vypitvanú rybu. Pražmu priečne narežeme, osolíme, okoreníme a korenie votrieme do ryby.
- 2
Pod rybu, ale aj do nej vložíme nakrájaný fenikel a šalotku, po kvapkáme olejom, citrónovou šťavou a každú rybu osobitne zabalíme do papiera.
- 3
Zabalené ryby položíme na plech a pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov. Podávame s tým, čo máme najradšej – najlepšie s grilovanou zeleninou a chlebíkom.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu