Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi
Foto: eruska25
Lahodný obed - taký slovenský.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jahňacie mäso potrieme cesnakom, osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody. Po okrajoch položíme 2 vetvičky rozmarínu, prikryjeme a pečieme pri 180 °C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a dopečieme.
- 2
Zemiaky: Zemiaky uvaríme do mäkka, ale soli dáme len trochu. Po uvarení ich popučíme, pridáme bryndzu. Tá je slaná, preto pri varení menej soli. Pridáme aj opraženú slaninu, premiešame a podľa potreby dosolíme.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu