Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi

eruska25 - fotkaeruska25, 20. mája 2023
Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi
Foto: eruska25

Lahodný obed - taký slovenský.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Zemiaky:
500 g
150 g




Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso potrieme cesnakom, osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody. Po okrajoch položíme 2 vetvičky rozmarínu, prikryjeme a pečieme pri 180 °C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a dopečieme.

  2. 2

    Zemiaky: Zemiaky uvaríme do mäkka, ale soli dáme len trochu. Po uvarení ich popučíme, pridáme bryndzu. Tá je slaná, preto pri varení menej soli. Pridáme aj opraženú slaninu, premiešame a podľa potreby dosolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia