Pečená repa so zemiakmi a quinoou
Foto: mitzy
Chutné, ľahké jedlo...
2-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme a očistíme. Zapneme rúru na 200 stupňov. Repu nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, cuketu a zemiaky na polkolieska. Plech vymastíme maslom a poukladáme naň repu, mrkvu, cibuľu, pokrájaný cesnak, cuketu a zemiaky. Zalejeme olejom, posypeme korením a soľou. Podlejeme troškou vody. Plech zakryjeme papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 2
Pečieme 50 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme zeleninu 10 - 15 minút, poprípade si na rúre prestavíme pečenie na gril.
- 3
K zelenine som uvarila červenú quinou v osolenej vode s olejom a červenou mletou paprikou. Ľahký obed, večera alebo príloha je hotová. Dobrú chuť :)
Tiež repa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, tiež zvyknem robiť taký akože boršč, najlepší boršč robí moja stará mama. Repa je dobrá akokoľvek :) pečená je mňamka.
Kuskus ma neoslovil, quinou mám rada veľmi. S cuketou, či bez, je to dobré, zdravé a pestré jedlo plné vitamínov, vápnika, bielkovín, atď...;)