Pečená repa
Pečená repa

Pečená repa so zemiakmi a quinoou

mitzy - fotkamitzy, 11. júna 2017
Pečená repa so zemiakmi a quinoou
Foto: mitzy

Chutné, ľahké jedlo...

2-4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
7 menších ks
1 ks
2 ks
1 - 2 ks
3 - 4 strúčiky
2 šálky (100 ml)




Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme a očistíme. Zapneme rúru na 200 stupňov. Repu nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska, cuketu a zemiaky na polkolieska. Plech vymastíme maslom a poukladáme naň repu, mrkvu, cibuľu, pokrájaný cesnak, cuketu a zemiaky. Zalejeme olejom, posypeme korením a soľou. Podlejeme troškou vody. Plech zakryjeme papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  2. 2

    Pečieme 50 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme zeleninu 10 - 15 minút, poprípade si na rúre prestavíme pečenie na gril.

  3. 3

    K zelenine som uvarila červenú quinou v osolenej vode s olejom a červenou mletou paprikou. Ľahký obed, večera alebo príloha je hotová. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

izabella929
@mitzy , polievku z repy som už ochutnala na spôsob kapustnice..šalát môže byť lahodný jeho chuť si dokážem predstaviť..)
1x mitzy
mitzy
@Izabella929 (11.6.2017 15:32)

Áno, tiež zvyknem robiť taký akože boršč, najlepší boršč robí moja stará mama. Repa je dobrá akokoľvek :) pečená je mňamka.
hadik
Brutus by síce z tohto nadšený nebol, ale ako inšpirácia to zase zlé byť nemusí. Namiesto quinoy by som dal asi kuskus. A cuketu by som asi tiež nedal.
mitzy
@Hadik (14.6.2017 21:23)
Kuskus ma neoslovil, quinou mám rada veľmi. S cuketou, či bez, je to dobré, zdravé a pestré jedlo plné vitamínov, vápnika, bielkovín, atď...;)