prazdny

Krkovice ze sklenice

Bravčové mäso

Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....

prazdny

Pečená mrkva

Bezmäsité jedlá

Recept na prílohu k mäsu, na chlieb alebo do šalátu.

prazdny

Zapekaný kapor so zemiakmi a zeleninou

Hlavné jedlá

Pridávam jeden z našich rodinných receptov.

prazdny

Kysnuté buchty s čokoládou

Koláče

Dobroty z kysnutého cesta sú jednoducho božské a tie domáce sú samozrejme najlepšie!...

prazdny

Kačica na pomarančoch

Hlavné jedlá

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...

prazdny

Cuketové tyčinky

Bezmäsité jedlá

Toto je zatiaľ podľa nás jeden z najlepších receptov na cuketu akú som skúsila. A to...

prazdny

Pečené ančovičky (Hamsi tava)

Večera

Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek....

prazdny

Kuracia pečeň na paprikách

Hlavné jedlá

Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí...

prazdny

Plněné kuřecí stehno a pečený květák

Kuracie mäso

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a orestujeme. Vmícháme vajíčko a necháme...

prazdny

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole

Bravčové mäso

Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...

prazdny

Jesenné kuracie stehienka

Kuracie mäso

Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

prazdny

Pečené rolované baranie stehno s tymianom

Hlavné jedlá

Dnešný sviatočný recept. Baranie stehno pečené na panvici, ochutené tymianom a cesnakom.

prazdny

Bravčové karé pečené so zeleninou

Bravčové mäso

Pečená zelenina ochutená mäsovou šťavou je zároveň aj skvelou prílohou.

prazdny

Pečeňová paštéta s hruškami

Kuracie mäso

Jednoduchá, jemná a hlavne chutná paštéta.

prazdny

Pečené rebierka marinované v čiernom pive

Bravčové mäso

Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

prazdny

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou

Bezmäsité jedlá

Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

prazdny

Vejce v hnízdech

Hovädzie mäso

Čím různější masa ve směsi, tím chuťově jiné. Přidávám i slaninu, melu si maso...

prazdny

Svieža chutná plnená letná zelenina

Bezmäsité jedlá

Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...

prazdny

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou

Hlavné jedlá

Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

prazdny

Matejovo kura

Kuracie mäso

Matej je rodený Bulhar, oženil sa a potom ostal bývať na Slovensku. Mal neďaleko nás chatu a keď sme chodili k nemu, tak nám varil túto dobrotu....

prazdny

Tekvicové ňoky s pečenými kačacími prsami

Hlavné jedlá

Úžasná dobrota, ktorou potešíte každého milovníka dobrého jedla.

prazdny

Bravčové pliecko s marinádou

Bravčové mäso

Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť....

prazdny

Pečený cícer so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer je skvelá príloha aj...

prazdny

Danielia pečeň na gruzínsky spôsob

Večera

Našiel som to na nete. Skúsil a je to veľmi dobré. Tak sa podelím s receptom, ak to niekto bude chcieť skúsiť....

prazdny

Plnené bravčové mäso

Bravčové mäso

Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.

prazdny

Pečené mleté mäso

Bravčové mäso

Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...

prazdny

Pečené morčacie stehná so zemiakovými guľkami

Hlavné jedlá

…alebo tiež, zemiakové guľky, plnené dusenou zeleninou ako príloha k pečeným stehnám z morky....

prazdny

Pečená bageta s plnkou a pancettou

Bravčové mäso

Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

prazdny

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou

Hlavné jedlá

Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

prazdny

Lekvárové buchtičky bez kysnutia

Koláče

Tieto buchtičky som si vždy kupovala v obchode....