Dusené šampiňóny portobello a biele shimeji s nivou
Huby bársakého druhu i počtu, ale hlavne čerstvé a z okolia mojich rodných Košíc vlastnoručne nazbierané, boli a už asi aj navždy ostanú moja vášeň a záľuba!...
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Domáce pappardelle s hovädzou sviečkovou a krémovou omáčkou z čerstvých kuriatok
Navarte si skvelé jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Chardonnay, výber z hrozna 2023....
Rýdziky pečené na masle
Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...
Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....
Hlivová omáčka
Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...
Pšenično-ražný chlieb so sušenými hubami
Recept na tento chlebík som dostala od svojej kamarátky Airan, rodilej Bulharky, už pred rokmi....
Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...
Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...